Formule 1

Thierry Vermeulen zoon van Max Verstappens manager Raymond werd niet beloond na alle goede voorbereidingen

Uitgegeven door Bart • 27 september 2023 10:12

Thierry Vermeulen kwam afgelopen weekend uit in de DTM op de Red Bull Ring. De Verstappen.com Racing-coureur reed op zondag naar een keurige negende positie, nadat hij op zaterdag was uitgevallen. De 21-jarige Vermeulen rijdt in een Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing en had hoge verwachtingen voor dit weekend.

Thierry Vermeulen


"Het weekend op de Red Bull Ring zit erop en over het algemeen was het volgens mij een moeilijk weekend", kijkt Vermeulen terug. "We hadden hele hoge verwachtingen, omdat we donderdag alles getest hadden en alle informatie hadden verzameld die we nodig hadden. We leken behoorlijk competitief te zijn en zowel mijn teamgenoot Jack (Aitken) als ik waren te spreken over de balans van de auto. Wij zijn het weekend met een positief gevoel begonnen. De wisselende weersomstandigheden op vrijdag veranderden het plan, maar vrijdag hadden we aan het einde van de dag nog steeds een positief gevoel."

"Het ging zaterdag een beetje bergafwaarts met een natte kwalificatie, omdat de auto niet echt werkte zoals we hadden verwacht. Ik had er zelf ook wat moeite mee, dus zijn we wat verder naar achteren gestart. P16 voor mij, maar we dachten dat de race droog zou zijn en we hadden hoge verwachtingen van de race. Maar helaas was dat niet het geval en voor mij was het een hele zware race: in het begin een paar gevechten en we hadden moeite met het tempo."

Nog tijdens de race was er hoop op verbetering. "Nadat we eindelijk konden wisselen naar de slicks, hadden we goede hoop voor het tweede deel van de race in droge omstandigheden, maar ik werd één ronde na de pitstop er vanaf gereden. Dat was erg frustrerend voor mij: een DNF door een crash na al het harde werken voor de race. Maar het hoort bij het racen, dus we hebben ons gericht op de zondag."

"Zondag hadden we een droge dag, dus we namen een beetje risico in de kwalificatie door twee nieuwe sets banden te verbruiken, maar helaas loonde het niet. We hadden een hele goede kwalificatie verwacht, maar eindigden slechts op P12. We hadden een goede start, dus het leek positiever en toen kwam ik vast te zitten achter Jack en kon ik niet meer naar voren. Dus uiteindelijk finishte ik op P9, wat nog steeds een goed resultaat is, maar ik had er iets meer van verwacht. Dus punten gescoord, op P15 in het kampioenschap op dit moment en hopelijk kunnen we veel punten behalen in de laatste ronde van de DTM in Hockenheim."

Voor het laatste DTM-weekend keert Thierry Vermeulen terug naar eigen land. "Maar eerst keren we terug naar Zandvoort, mijn thuiscircuit, dus tijd voor revanche. Ik kijk uit naar de GT World Challenge daar. Maar eerst heb ik wat tijd om te trainen en mezelf voor te bereiden op dit evenement."

Thierry Vermeulen


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS