Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Theo Pourchaire wint de eerste F2 sprintrace op Monza. Bent Viscaal P7, Richard Verschoor DNF + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 11 september 2021 08:47 • Print artikel

Theo Pourchaire heeft de eerste Formule 2 sprintrace op het circuit van Monza gewonnen. Guanyu Zhou werd tweede en Christian Lundgaard maakte het podium compleet. Bent Viscaal reed een prima race. Hij startte als achttiende en kwam als zevende over de finish. Veel tijd op bij te komen hebben de Formule 2-coureurs niet. Vanmiddag om kwart voor drie wordt alweer de tweede sprintrace verreden.

Theo Pourchaire

David Beckmann startte van pole, maar hij kon die positie niet vast houden. Juri Vips nam bij de start meteen de leiding over. Dan Ticktum probeerde vanaf de derde positie gelijk mee te gaan, maar dat lukte net niet. Ticktum kwam daarna onder druk te staan van Theo Pourchaire en de twee raakten elkaar. Voor Ticktum betekende dit einde race. Door dit incident kwam er even een korte tijd een safetycar op de baan.

Na de herstart kwam er al heel snel een virtual safetycar op de baan. Deze keer veroorzaakt door een spin van Felipe Drugovich. Nadat zijn auto weg was gehaald ging de race weer verder. Maar opnieuw kon de race niet lang hervat worden. Roy Nissany raakte zijn auto kwijt. Dit zorgde eerst voor een virtual safetycar, maar al snel werd dit omgezet naar een reguliere safetycar. In ronde veertien werd de race weer hervat. Bij de herstart was Theo Pourchaire goed wakker en wist Vips in te halen voor de leiding in de race. Vips kwam daarna flink onder druk te staan van Guanyu Zhou. Vips sloeg een aantal keren de aanval af van de Chinese coureur, maar verremde zich daarna en raakte heel veel posities kwijt. Voor Richard Verschoor en Bent Viscaal leek het goed te gaan in de race. Beide Nederlanders reden op puntenkoers. Helaas kon Verschoor de race niet finishen. Hij moest zijn auto in de pit stil zetten. Viscaal kwam als zevende over de finish. Pourchaire wint, voor Zhou en Lundgaard.

Uitslag Fia Formule 2 sprintrace 1 Monza

1   Tho Pourchaire	ART Grand Prix	  21						
2 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi + 4.300
3 Christian Lundgaard ART Grand Prix + 6.900
4 Oscar Piastri Prema Racing + 7.600
5 Liam Lawson Hitech Grand Prix + 9.700
6 Robert Shwartzman Prema Racing + 10.700
7 Bent Viscaal Trident + 11.500
8 Jri Vips Hitech Grand Prix + 12.700
9 Jehan Daruvala Carlin + 13.100
10 David Beckmann Campos Racing + 15.200
11 Marcus Armstrong DAMS + 15.600
12 Jake Hughes HWA Racelab + 18.800
13 Alessio Deledda HWA Racelab + 20.300
14 Ralph Boschung Campos Racing 1 Lap
15 Lirim Zendeli MP Motorsport 3 Laps
NC Marino Sato Trident
DNF Richard Verschoor MP Motorsport
DNF Roy Nissany DAMS
DNF Guilherme Samaia Charouz Racing System
DNF Felipe Drugovich UNI-Virtuosi
DNF Enzo Fittipaldi charouz Racing System
DNF Daniel Ticktum Carlin,/pre>
uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS