Formule 1

'Terugkeer Nico Hülkenberg zet meer druk op Sebastian Vettel'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2021 14:33 • Print artikel

Jenson Button, de wereldkampioen van 2009, denkt dat de komst van Nico Hülkenberg naar Aston Martin de druk op Sebastian Vettel zal opvoeren. Hülkenberg keert voor het seizoen 2021 terug als officiële reserve- en ontwikkelingsrijder van het team, dezelfde rol die hij, zij het op kortere termijn, vervulde toen het team nog Racing Point heette in 2020.

Nico Hülkenberg Formule 1


De voormalige Williams-, Sauber- en Renault-coureur viel tijdens drie races in vorig seizoen om Sergio Pérez en Lance Stroll te vervangen, die beiden positief testten op Covid-19 en in quarantaine werden geplaatst.

Nu kan Hülkenberg erop rekenen dat hij de vervanger wordt van Stroll of van Sebastian Vettel, mocht één van beiden in de loop van het seizoen een race missen.

"Ten eerste is het geweldig dat ik deze deal ruim van tevoren heb kunnen tekenen - vorig jaar had ik niet zoveel tijd om me voor te bereiden voordat ik in de auto sprong!", zei Hülkenberg na de officiële bevestiging.

"Ik ben echt blij om opnieuw samen te werken met dit team - waarmee ik al vele malen heb gereden tijdens mijn carrière."

"Uiteraard hoop ik dat Sebastian en Lance dit jaar genieten van ononderbroken seizoenen, maar het team weet dat het op mij kan rekenen en dat ik een uitstekende job kan doen. Ik ben volledig bereid om die uitdaging aan te gaan."

"Het zal ook interessant zijn om het team doorheen het seizoen te helpen ontwikkelen, en ik kijk er echt naar uit om mooie rondetijden neer te zetten."

Hoewel de rol van Hükenberg op dit moment strikt een reserverol is, houdt dat de geruchten niet tegen dat hij de eerste in de rij zal zijn om Vettel te vervangen, mocht hij blijven worstelen met zijn nieuwe team.

"Gewoon om een beetje meer druk op Sebs schouders te leggen!", schreef Button op sociale media.

De terugkeer van Hülkenberg naar Aston Martin betekent ook een ommekeer voor de Duitser, die nu misschien een kans ziet op een mogelijke fulltime-terugkeer op de grid.

Nadat hij Pérez had vervangen tijdens de twee races op Silverstone in 2020, zei hij dat hij geen interesse had om weer reserve- of ontwikkelingsrijder te worden. "Ik zie mezelf persoonlijk niet in de rol van reservecoureur", zei hij tijdens een optreden in de AvD Motorsport Magazin-show.

"Ik heb tien jaar in een racecockpit gezeten en op de grid gestaan, dus een stap terug accepteren zonder veel kans om weer in te stappen heeft voor mij weinig zin. Dat is niet de weg die ik wil bewandelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS