Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tegenvaller voor Le Mans-gangers! Door verslechterde situatie COVID-19 alsnog geen bezoekers toegestaan bij 24U van Le Mans!

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2020 16:32 • Print artikel

De Automobile Club de l’Ouest en Sarthe Perfecture hebben bekend gemaakt dat de editie van dit jaar van de 24 Uur van Le Mans achter gesloten deuren plaatsvindt. Er zijn geen bezoekers toegestaan tijdens de 88e editie die van 19-20 september gehouden wordt.

24H of Le Mans

Recent maakte de ACO nog bekend dat bezoekers wel waren toegestaan, maar dat er diverse ‘fan villages’ van maximaal 5.000 man gecreëerd zouden worden. Dit wordt na consultatie tussen de ACO, de regio Sarthe en de gezondheidsautoriteiten teruggedraaid. Dit nadat de COVID-19 situatie in Frankrijk is verslechterd door toenemende aantallen besmettingen. Volgens de ACO-president Pierre Fillon zijn er te veel vraagtekens over de gezondheid en veiligheid om bezoekers toe te laten.

“De 88e 24 uur van Le Mans gaat de geschiedenisboeken in, helaas, als de grootste endurancerace in de wereld zonder bezoekers dit jaar langs de baan”, aldus de Fransman. “In de afgelopen paar weken hebben we op vele manier gekeken hoe we ons evenement met de aanwezigheid van fans kunnen houden, hoewel met beperkte aantallen. Gezien de beperkingen betrokken bij de organisatie van het festival karakter van het evenement over een aantal dagen in de huidige omstandigheden, hebben we ervoor geopteerd met de lokale overheid autoriteiten om het evenement achter gesloten deuren te houden.”

De ACO heeft bekend gemaakt dat met de tickethouders contact wordt gelegd over hun boeking en de fans de opties krijgen om de race digitaal te volgen. “We weten dat onze fans teleurgesteld gaan zijn, zoals wij dat ook zijn over onze beslissing, maar met de publieke gezondheid in balans, is het echt een lastige beslissing om te maken”, reageert Fillon. “Je maakt geen compromis als het om veiligheid gaat. Fans gaan het niet missen. Ze zijn dan misschien niet in Le Mans, maar onze mediateams en serviceproviders gaan Le Mans naar ze toebrengen. We zijn zeker dat we op dit moment op een ieders steun en begrip kunnen rekenen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS