Formule 1

Tegenvallende Sergio Perez geeft Mercedes en Hamilton de strategische opties ten opzichte van Verstappen

Uitgegeven door Bart • 11 mei 2021 10:32 • Print artikel

De strategie was de doorslaggevende factor tijdens de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton kon zijn tweede pitstop bijna gratis maken, want hij viel alleen terug achter teamgenoot Valtteri Bottas. Als Red Bull's tweede coureur Sergio Perez daar tussen had gezeten, had Mercedes met een andere tactiek op de proppen moeten komen. Max Verstappen moet dus hopen dat de Mexicaan zich snel aan het front gaat melden.

Red Bull


Verstappen kon het alleen niet bolwerken tegen Mercedes. Volgens teambaas Christian Horner had Perez een off-day. "We hebben Sergio nodig, zodat Mercedes niet alle strategische opties heeft. Ik heb vertrouwen in Sergio dat het goed komt en dat hij steeds meer vertrouwen in de auto gaat krijgen", aldus de teambaas tegen Motorsport.com.

"Lewis hoefde alleen maar zijn teamgenoot in te halen en dat wordt natuurlijk nooit een probleem", vervolgt Horner. "Hij lag zo ver voor dat hij een vrije stop had. Voor een strategische strijd hebben we beide auto's vooraan nodig. Dan heeft Mercedes niet alle opties."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS