Dakar

Tegenslag voor Erik van loon in Rallye du Maroc: "We hoorden een vreemd geluid"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2022 07:12 • Print artikel

De eerste etappe van de Rallye du Maroc begon erg goed voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay. Na 40 kilometer noteerden zij de vierde tijd met de Toyota Hilux, maar zo’n 10 kilometer later sloeg het noodlot toe en moeten zij opgeven. Het team is momenteel bezig om het probleem te achterhalen en op te lossen zodat Erik en Sébastien maandag weer kunnen rijden. Anja van Loon en Lisette Bakker startten als laatste, maar wisten uit de problemen te blijven en rijden naar de 19e tijd. Een knappe prestatie van Anja en Lisette.

Erik van Loon


“Na de goede tests en mijn beste proloog tot nu toe gingen we er vol vertrouwen in,” vertelde Erik van Loon. “De navigatie was al meteen lastig en Sébastien bewees daar meteen zijn waarde. We reden lek door een steen, maar wisten toch de vierde tijd te noteren na 40 kilometer. Het leek allemaal goed te gaan en we leken ons momentum mee te kunnen nemen in de rally. Maar na 54 kilometer hoorden we een vreemd geluid en viel de oliedruk weg, balen! Het team is nu bezig om de motor uit te bouwen en het probleem te achterhalen en op te lossen zodat we morgen weer kunnen rijden. Sébastien en ik gaan nu voor de dagresultaten en we kunnen nu dingen gaan proberen, maar we hadden liever meegedaan voor een goede klassering.”

Anja van Loon begint de rally sterk, samen met Lisette starten zij als 73e auto. “Dat is helemaal achteraan, dus je hebt dan echt wel last van de sporen van anderen. Maar we hebben ons niet gek laten maken en hebben ons eigen ding gedaan. Hier en daar staan nog deelnemers met problemen, maar dat geldt niet voor ons. Ik heb echt genoten van de proef, als dit een voorproefje is voor de Dakar Rally dan kan ik niet wachten tot het zo ver is.” Anja laat 7 andere T3’s achter haar in de dagklassering en stijgt naar de 19e positie in het T3-klassement.

De tweede etappe van de Rallye du Maroc gaat van Tan Tan naar Laâyoune en gaat over 315 getimede kilometers. De eerste auto start om 10:19 uur (11:19 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 13:47 uur (14:47 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Volg de tweede etappe live via https://live.worldrallyraidchampionship.com/2022/maroc/tan-tan-laayoune-2/asod/ukie/a/2.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS