Formule 1

Technisch directeur bij Mercedes verklaart hoe ze Max Verstappen konden binnen hengelen

Uitgegeven door Pascal Wekema • 11 mei 2021 14:11 • Print artikel

Andrew Shovlin, technisch directeur bij Mercedes, is blij met het resultaat tijdens de Grand Prix van Spanje, maar geeft wel toe dat het geen 'walk in the park' was voor het Mercedes team. Toch wist de F1-renstal hun rijder Lewis Hamilton voor Max Verstappen te krijgen.

Andrew Shovlin, technisch directeur bij Mercedes Lewis Hamilton

"Felicitaties aan Lewis met deze geweldige overwinning. We hadden een goede dag en een goede samenwerking tussen de coureurs en het team en de tactiek was bepalend. Het was niet makkelijk om terug te komen aan de leiding. Beide rijders verloren bij de start een plek. Dit kwam niet door een probleem, maar ze kwamen op een plek te rijden waar je wijd geduwd kan worden", zei Shovlin in een verklaring van het team.

"Bij de start dachten we, dat we één keer konden stoppen tijdens de wedstrijd, maar dit bleek niet haalbaar. Het komt ook door de kortere vrije trainingen, waardoor we minder tijd hebben om deze dingen op de baan te zien. We hebben de tactiek tijdens de race aangepast en zo de overwinning binnengehaald".

Mercedes F1 Spanje

"Ons tempo was goed dit weekend, al lijkt het dat we tijdens de lange runs beter zijn, dan tijdens een enkele ronde. Tijdens de volgende wedstrijd, in Monaco, is een enkele ronde juist weer belangrijk. We kijken er naar uit om daar weer te rijden na een jaar afwezigheid", besloot Andrew Shovlin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS