Formule 1

Technisch directeur Mercedes stelt opvallende regelwijziging voor: "Mensen om me heen zullen me wel haten"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2020 17:30 • Print artikel

Een Formule 1 zonder blauwe vlaggen. Het is het nieuwste proefballonnetje van James Allison, nota bene technisch directeur van Mercedes. Het dominante team maakt tijdens races veelvuldig gebruik van de blauwe vlaggen, waardoor achterblijvers aan de kant moeten. Als ze dat niet verplicht zijn, worden races volgens Allison spectaculairder.

James Allison


"Ik zou de technische richtlijnen niet zo veel veranderen", aldus Allison in een Ask me Anything video op het Youtube-kanaal van Mercedes. "Het is echt moeilijk om een regel in te voeren, waardoor alle auto's met elkaar kunnen vechten."

Allison hoopt wel dat de sportieve regels veranderd worden. "Iedereen om me heen zal me wel haten - en ik weet dat Toto Wolff het plan zeker niet steunt - maar ik zou de blauwe vlaggen wegdoen. Het maakt de race voor een snelle auto tot een absolute nachtmerrie, want ze moeten zich langs achterblijvers zien te knokken, maar dat houdt de races tot het einde spannend. Voor Mercedes zou het desastreus zijn, maar voor de lange termijn kan het echt interessant voor de sport zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS