Formule 1

Technisch directeur Racing Bulls blikt met goed gevoel vooruit op GP Silverstone: "Geoptimaliseerd aerodynamisch pakket"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 juli 2024 12:04

De Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone staat voor de deur. Jody Egginton, technisch directeur van Racing Bulls, blikt vooruit op wat een uitdagende, maar veelbelovende race. Silverstone is de laatste race van een intense triple header en komt in navolging van de Grands Prix in Spanje en Oostenrijk. Egginton is optimistisch over de kansen van het team na aerodynamische upgrades.

Jody Egginton


"Silverstone is de laatste etappe van een triple header en het is nog maar heel kort na het zeer intensieve Oostenrijkse GP-weekend voor de Racing Bulls", zegt Egginton. "We hebben veel geleerd over onze recente aerodynamische updates in Oostenrijk en daaruit hebben we nu één geoptimaliseerd aerodynamisch pakket voor Silverstone kunnen samenstellen."

Het team heeft hard gewerkt om de geleerde lessen uit Oostenrijk om te zetten in tastbare voordelen voor de race op Silverstone. "Het is ook goed om te zien dat de resultaten van deze experimenten direct worden meegenomen in ons aerodynamische ontwikkelingsproces", vervolgt Egginton. "Ik ben ervan overtuigd dat dit een tastbaar voordeel zal opleveren voor de volgende geplande aerodynamische updates."

"Het circuit van Silverstone kan worden geclassificeerd als een powercircuit met een percentage wijd open gas dat ver boven het seizoensgemiddelde ligt", legt Egginton uit.

De unieke eigenschappen van het circuit vragen om een perfecte balans tussen snelheid en controle. "Met snelle en vloeiende bochten in combinatie met een aantal snelle richtingsveranderingen zijn aerodynamische prestaties en efficiëntie een belangrijke parameter", gaat Egginton verder. "De hoge snelheid van het circuit met de bochten Copse, Stow, Maggots en Becketts resulteert in een hoge energie van de banden, dus het controleren van het glijden om de banden thermisch tevreden te houden is een andere belangrijke vereiste."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS