Formule 1

Teams hebben Max Verstappen benaderd voor Le Mans: "Natuurlijk kun je Le Mans en Formule 1 niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2024 10:30

Max Verstappen heeft onthuld dat hij al door diverse teams is benaderd om de 24 uur van Le Mans te rijden. De Nederlander heeft er nooit een geheim van gemaakt op een dag de endurance klassieker te willen rijden, waar hij tot nu toe alleen digitaal aan deelnam. Max en Fernando Alonso hebben al eens laten vallen de race samen te willen rijden.

Max Verstappen

"Natuurlijk word je benaderd door bepaalde mensen, maar het moet op het juiste moment en op de juiste manier komen", zegt de Nederlander tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Ik wil ook geen overhaaste beslissing nemen. Met die nieuwe auto's denk ik dat het nog minstens een of twee jaar duurt voordat het allemaal beter wordt begrepen, want aan het eind van de dag is het nog steeds een Balance of Performance-verhaal en dat maakt het moeilijk." 2025 behoort in ieder geval niet tot de mogelijkheden, want in de onthulde kalender valt de race volgend jaar samen met het Canadese Grand Prix-weekend.

De laatste coureur die de F1 combineerde met Le Mans was Nico Hulkenberg. In 2015 won de Duitser de race met Porsche. Daarna won Fernando Alonso de race, maar was toen niet actief in de koningsklasse van de autosport. Eerder zei Verstappen dat hij pas na zijn F1-carrière over Le Mans wilde nadenken. Daar spreekt de Red Bull-coureur nu genuanceerder over: "Dat hangt volledig af van de voorbereiding, of het op een goede manier kan of niet. Dat is een beetje hetzelfde als wat ik normaal doe op de simulator. Ik had die simrace tijdens het weekend in Imola natuurlijk niet gereden als ik me er niet goed op had kunnen voorbereiden, maar dit keer kon ik dat wel en daarom was het mogelijk. Natuurlijk kun je Le Mans en Formule 1 niet in één weekend rijden, maar als het op een goede manier gecombineerd kan worden, dan denk ik dat het tijdens het F1-seizoen wel kan."Ook kan Max nog altijd de 24Uur van Le Mans met zijn vader Jos Verstappen rijden, maar dan moet Max wel opschieten zei Jos tegenover RaceXpress.nl:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS