Formule 1

Teamorders bij Red Bull: reactie Sergio Perez: "Mijn frustratie op de radio was..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2022 06:57 • Print artikel

Sergio Perez begon de Grote Prijs van Spanje vanaf een matige vijfde positie. Bij de start verschalkte hij al direct de Ferrari van Charles Leclerc. Later zou hij door de nodige inhaalacties zelfs op de eerste positie rondrijden. Het team zag toch liever Max Verstappen winnen, dus vroegen zij aan Checo op een vrijblijvende, maar toch dringend verzoekende manier om zijn teamgenoot voorbij te laten gaan. Uiteindelijk scoorde de Mexicaan zijn tweede P2 van het seizoen.

Sergio Perez

"Het is een geweldig resultaat, we leiden het constructeurskampioenschap, dus hoewel ik natuurlijk wil winnen, moet ik realistisch zijn en ik ben blij met het teamresultaat. Mijn frustratie op de radio was in het heetst van de strijd, maar ik moet met het team praten om een paar stukjes van de race te begrijpen. Soms kun je tijdens het rijden niet het volledige beeld krijgen, dus het is normaal om dingen te debriefen om de race te begrijpen. Het momentum van het team kan geen enkele zijn beter hier, het is een geweldig team en we zijn erg verenigd.Ē

Perez liet tijdens de race zien dat hij zich prima weet te schikken in de ondersteunende rol in de richting van Max Verstappen: ďHet ging vandaag niet om de bestellingen van het team, wat mijn race echt veranderde, was dat ik op andere bandenstrategieŽn ging en dat werkte beter voor Max en aan het eind van de dag Team omdat we erin slaagden om George voorbij te komen. Ik had vandaag kunnen winnen, maar het maken van de twee stops was moeilijk en het bleek dat de drie stops de betere strategie was. Ik denk dat we vandaag een erg sterke race hadden, de race tempo en management van ons was geweldig vandaag en het was belangrijk om geen fouten te maken we zetten dit momentum voort naar Monaco en zijn ook volgend weekend sterk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS