Formule 1

Teamorders bij Ferrari in hun titelstrijd met Max Verstappen? Wordt het Leclerc of Sainz?

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2022 10:34 • Print artikel

Charles Leclerc blijft op de eerste plaats staan van het WK-klassement met 104 punten. Zijn teamgenoot Carlos Sainz volgt met 51 punten achterstand op de vijfde plaats. Voormalig F1-coureur Jolyon Palmer heeft zich afgevraagd wanneer Ferrari teamorders gaat geven om hun titelstrijd met Max Verstappen te versterken. De Britse oud Renault F1-coureur is van mening dat Ferrari kan wachten tot halverwege het seizoen om teamorders tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz in te zetten. Na de eerste vijf races van het seizoen 2022 leidt Leclerc het WK-klassement met 104 punten. Zijn naaste rivaal Max Verstappen, bezet de tweede plaats met een achterstand van slechts 19 punten.

Charles_Leclerc_weer_winnaar_GP_Australie
Charles Leclerc

Moeizaam begin seizoen
Carlos Sainz is het jaar moeilijker begonnen. De Spanjaard heeft tot nu toe 53 punten verzameld, waarmee hij vijfde staat op het klassement, met een achterstand van 51 punten op zijn teamgenoot. Dit heeft geleid tot vragen over de vraag of Scuderia in een bepaald stadium kan overwegen om teamorders toe te passen, als er zich een scenario voordoet waarin de Spanjaard een voorsprong heeft in plaats van een achterstand op Leclerc. Palmer heeft zijn twijfels hierover, omdat de komende Grand Prix van Spanje het thuisevenement van Carlos Sainz is.

Ferrari_voorop_GP_Australia

Kan Sainz de zaken omdraaien?
Hoewel Sainz Leclerc tot nu toe in 2022 niet heeft kunnen evenaren, sluit Palmer niet uit dat Sainz de rangorde weet om te draaien. "Hij heeft nog nooit een race gewonnen dus is het lastig voor Carlos. Maar vorig jaar versloeg hij Charles wel in het aantal behaalde punten voor Ferrari", voegde Palmer eraan toe. "Ik denk niet dat het punt van het toepassen van teamorders er al is gekomen, maar zeg nooit ‘nooit’. Er zijn maar een paar slechte races voor nodig en het kan op dit punt uitdraaien.”

Carlos_Sainz_portret
Carlos Sainz

Sainz wereldkampioen?
Gezien het feit dat er nog 18 races op de kalender van 2022 staan, denkt Palmer dat Sainz nog steeds het gevoel zal hebben dat hij kans maakt om te strijden voor de titel. Er is gewoon geen sprake van dat er teamorders komen tijdens de komende Spaanse Grand Prix", vervolgde de voormalige Renault-coureur. "Het zou zo vervelend zijn voor Sainz om in deze fase van het kampioenschap voor zijn team aan de kant te moeten gaan want hij zal nog steeds denken dat hij kampioen kan worden. Als teamorders bij Ferrari toch van kracht worden, ziet Palmer dit pas in een later stadium van het seizoen gebeuren.

Australie_Ferrari_bovenaan GP AustralieBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS