Formule 1

Teamgenoot Max Verstappen vindt de verhalen van mensen die denken dat hij het slechtst denkbare stoeltje in de F1 heeft onzin: "Ik zie dat anders"

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2020 07:28 • Print artikel

Het verschil na de kwalificatie van de Formule 1 GP van Steiermark tussen Max Verstappen en Alex Albon is behoorlijk groot, maar de Thaise-Britse coureur zit daar zelf totaal niet mee. Waar Pierre Gasly vorig jaar aan de druk van een sterke teamgenoot ten onder ging, probeert Albon juist veel van Verstappen te leren. "Er is geen betere manier om beter te worden dat het opnemen tegen één van de beste coureurs op de grid", zegt Albon op de website van zijn team.

Alex Albon


"Ik hoor ook verhalen van mensen die denken dat ik het slechtst denkbare stoeltje in de Formule 1 heb", vervolgt Albon. "Dat het iets negatiefs is om teamgenoot van Max te zijn, maar ik zie dat anders. Ik kan juist enorm veel van hem leren."

Vorige week had Albon de race in Spielberg kunnen winnen, maar door een tik van Lewis Hamilton viel hij vlak voor tijd uit. Mede daardoor zat een podium er voor hem nog niet in. "Natuurlijk wil ik op het podium staan en punten pakken. We hebben ook een hele goede auto, dus wie weet wat er mogelijk is. Ik wil het gat met de top kleiner blijven maken en dan nemen de kansen op een podium automatisch toe."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS