Formule 1

Teamgenoot zag crash Lando Norris gebeuren: "Ik keek in mijn spiegel en zag veel vonken en dingen die overal heen vlogen"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2023 07:01

Lando Norris crashte hard uit de GP van Las Vegas. Oscar Piastri was direct bezorgd over de vroege crash van zijn teamgenoot in de derde ronde, omdat hij zelf ternauwernood de ellende kon ontwijken. Hij was blij om later te horen dat de Engelsman na voorzorg controles uit het ziekenhuis werd ontslagen. "Ik keek in mijn spiegel en zag veel vonken en dingen die overal heen vlogen. Dus dat was duidelijk niet goed. Ik ben blij dat het goed met hem gaat", zei Piastri na afloop.

McLaren__GP_Las_Vegas_2023

"De race was absoluut veelbewogen en behoorlijk vermakelijk", voegde Oscar Piastri eraan toe. “Het tempo was erg goed, en het was ook leuk om een bonuspunt te krijgen voor de snelste ronde. Het was voor veel mensen niet de gemakkelijkste dag, een behoorlijk rommelige race, maar ik denk dat alles wat er gebeurde, was min of meer het beste wat we hadden kunnen doen." Oscar Piastri was de kroon op het werk van McLaren in Las Vegas. Na afloop prees zijn teambaas de jonge Australiër voor zijn 'megadrive'. De twee punten van de 22-jarige waren zuurverdiend en leverden hem alle lof op van McLaren-CEO Zak Brown, die op sociale media zei: "Megarit van Oscar, die punten pakte voor het team, op P10 eindigde en de snelste ronde wist te pakken. Het team zal nu nog een laatste keer hard pushen in Abu Dhabi. Laten we het seizoen op een hoogtepunt afsluiten."

Oscar Piastri grafiek F1 GP Las Vegas 2023
Foto's: McLaren
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS