Karting • WSK

Teambaas van René Lammers: "Alle coureurs zijn gemotiveerd om weer te beginnen"

Uitgegeven door Bart • 24 juni 2020 16:10 • Print artikel

Sandro Lorandi startte ooit het kartteam van Babyrace om zijn zoons Alessio en Leonardo te ondersteunen. Momenteel is het uitgegroeid tot een succesvol team waar onder meer René Lammers voor uitkomt. Nu de kartsport weer enigszins op gang begint te komen, kijkt Lorandi vooruit naar de toekomst van het team en de kartsport.

Sandro Lorandi


"Net als alle andere teams hebben we drie maanden stil gelegen, maar gelukkig voor mij is niet mijn hoofdinkomsten", aldus de Italiaan in een interview met FIA Karting. "Ik heb zo veel mogelijk mensen binnen de Babyrace Driver Academy proberen te helpen die in de problemen waren gekomen."

"Nu de storm weer is gaan liggen hier in Italië, begint het weer redelijk terug normaal te worden. Sinds begin juni zijn we met onze Europese coureurs weer begonnen met trainen. Voor de Russische en Aziatische coureurs is het lastiger om naar Europa te reizen, omdat het vliegverkeer nog niet helemaal is opgestart."

Lorandi kijkt uit naar de herstart van de wedstrijden. "Zoals het er nu voor staat, kunnen we in juli weer wedstrijden rijden. Onze coureurs en hun families zijn erg gemotiveerd. Onze nieuwe richtlijnen moeten ervoor zorgen dat de kans op besmettingen zo laag mogelijk is. We raken er steeds meer aan gewend en vertrouwen hierin op de verantwoordelijkheid van alle coureurs, technici en monteurs."

Rene Lammers


"Toch moeten we niet alles revolutionair willen veranderen. Zeker niet nu niet iedereen nog naar de wedstrijden kan afreizen. De aantrekkingskracht van het karting is momenteel erg groot. Er zijn verschillende manieren om deze sport te beoefenen, afhankelijk van iemands doelstellingen en middelen. De top van karting blijft duur, want de concurrentie is hevig als je mikt op de top. Ik ben in een goede positie om te weten hoeveel het kost om een ​​team te leiden en ik zie niet in hoe deze kosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Ik weet dat het niet voor iedereen gemakkelijk is, maar ik denk dat gezinnen ook een slanker programma kunnen kiezen op basis van hun middelen en toch hun kind kunnen laten racen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS