Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Teambaas Ed Carpenter hard voor Rinus van Kalmthout: "Hij heeft niet geluisterd"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2020 03:05 • Print artikel

Rinus van Kalmthout kende zaterdagavond een IndyCar-debuut om snel te vergeten. De 19-jarige Nederlandse coureur crashte in de training en in de race. Rinus Veekay stak na de race de hand in eigen boezem. Zijn teambaas Ed Carpenter was na afloop bij NBC niet mild voor zijn pupil. "Alles wat ik Rinus verteld heb - geduldig en voorzichtig zijn - heeft hij niet gedaan. Het was enorm belangrijk om uit de marbles te blijven en hij heeft niet geluisterd."

Rinus van Kalmthout


Door zijn crash in de rookie-training kon Veekay niet aan de kwalificatie deelnemen en dus moest hij in de race van achteren komen. Tot de eerste pitstop ging het goed, maar niet lang daarna ging het mis. Van Kalmthout probeerde Santino Ferrucci buitenom in te halen en kwam op de Texas Motor Speedway in de marbles terecht. Dat is het rubber dat aan de buitenkant van de oval blijft liggen. Van Kalmthout spinde en raakte ook nog Alex Palou.

"Er is nog wel wat werk aan de winkel", aldus Carpenter. "Zeker als het gaat om het opnemen van informatie, maar Veekay kan wel degelijk goed sturen. Hij had weinig ervaring in het racen op een oval en hij heeft zeker stappen gemaakt. Hij komt er wel, maar we staan voor een grote uitdaging. We houden zeker nog wel van hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS