Formule 1

Teambaas Abiteboul verdedigt Esteban Ocon: "Hij heeft nog nooit zo'n sterke teamgenoot gehad"

Uitgegeven door Bart • 16 oktober 2020 13:17 • Print artikel

Esteban Ocon beleeft niet zijn beste rentree in de Formule 1. De 24-jarige Fransman stond een jaar aan de zijlijn en moet het dit jaar bij Renault flink afleggen tegen teamgenoot Daniel Ricciardo. De geruchten gaan dan ook al dat Renault hem wil vervangen door Pierre Gasly. Teambaas Cyril Abiteboul blijft volwaardig achter Ocon staan en voorspelt een betere toekomst.

Esteban Ocon


"Esteban moet het pragmatisch bekijken en dan is het gat met Ricciardo helemaal niet zo'n ramp", zegt Abiteboul tegen Motorsport.com. "Als je de punten erbij telt die hij verloren heeft door betrouwbaarheidsproblemen, dan zou hij nog steeds achter Daniel staan, maar wel veel dichterbij."

"We hebben het wel over Daniel Ricciardo. Esteban heeft nog nooit zo'n sterke teamgenoot gehad. En hij heeft goede teamgenoten gehad. Perez is een goed bijvoorbeeld, maar ik schat Daniel nog wel een stukje hoger in."

Abiteboul twijfelt niet aan Ocon. "Hij moet zichzelf realistische doelen stellen en zich zeker nergens voor schamen. Veel jonge coureurs zijn soms ongeduldig en dat kan tot kleine foutjes leiden. Ik maak me er geen zorgen over dat we dit niet kunnen oplossen. Met de steun van het team komt het helemaal goed met Esteban."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS