Formule 1

Teambaas van Max Verstappen legt uit waarop de wereldtitel Formule 1 beslist gaat worden: "Het gaat allemaal om..."

Na de testdagen in Barcelona wordt er volop gespeculeerd wie er de grootste kans maakt op de wereldtitel Formule 1 in 2018. Christian Horner, teambaas van Max Verstappen en Daniel Rcciardo wil zich nog niet laten verleiden tot een uitspraak, maar laat wel weten waardoor de titel dit jaar beslist gaat worden.



"Het is zo lastig om uit de wintertest wat te lezen, omdat coureurs met verschillende hoeveelheden brandstof rijden en met verschillende energie-niveaus in de motoren en nog meer. Maar er is een soort van patroon", zegt de Red Bull-teambaas tegen F1i. "Mercedes lijkt heel sterk in de lange runs, het lijkt dichter op elkaar te zitten wat betreft onszelf en Ferrari. Het gaat allemaal om wie de snelste auto kan produceren in 21 races en de volgende 9 maanden. Elke auto gaat gedurende elke race anders zijn en het gaat om de updates en om deze onderdelen zo snel mogelijk op de auto te krijgen, omdat dat het verschil in je prestatie kan maken. Dat is onze uitdaging. We hebben een fantastisch team, we hebben 2 fantastische coureurs en onze uitdaging is om sneller te ontwikkelen dan onze tegenstanders."

"We weten dat we zwakker zijn op het gebied van de paardenkrachten, dus dat betekent dat we een beter chassis moet hebben en moeten vertrouwen op onze coureurs", voegt Horner daar aan toe. Het winnen van de ontwikkelingsrace is de lange termijn, maar op korte termijn denkt de 44-jarige Brit dat Mercedes de bovenliggende partij is in Melbourne.

"Mercedes gaat er zeker in als de favoriet", vertelt de Brit. "Ze hebben een sterk voorseizoen gehad, ze waren vorig jaar dominant. De regels zijn redelijk stabiel. Maar hopelijk hebben we het gat gedicht. Er zijn wat banen waar we erg competitief gaan zijn. Onze uitdaging is te proberen en het gevecht met Mercedes en Ferrari voor ons aan te gaan."

Ziggo zendt in Nederland de Formule 1 Grands Prix uit. Wil je Max Verstappen ook volgen? Kijk dan eens naar voordelen van het pakket: Ziggo Alles-in-1 + Gratis Formule 1