Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team met gehandicapte coureurs trekt zich terug voor de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 april 2020 15:41 • Print artikel

Sausset Racing Team 41 heeft zich teruggetrokken voor de 24H of Le Mans uit de experimentele Garage 56. Daarmee blijft deze speciale pitbox tijdens de 24 uur van Le Mans leeg. Frederic Sausset wilde met een groep van gehandicapte coureurs deelnemen aan de bekendste endurancerace ter wereld. Het team wil nu in 2021 terugkomen en heeft al een aanvraag bij de ACO gedaan.

24Hours of Le Mans

“Het opgeven voor dit jaar was de slimste beslissing”, zegt Sausset tegen Sportscar365. “De huidige situatie heeft veel consequenties die we niet kunnen beheersen. Er is ook een duidelijk tekort aan voorbereiding. Zo’n avontuur is in essentie gebaseerd op communicatie en het deelnemen in een race met in gedachten wat we nu mee maken, baart me zorgen. Hoewel we de bladzijde van het project niet omslaan.”

“Ik heb persoonlijk alle partners gebeld om de vertraging uit te leggen en iedereen heeft de beslissing goedgekeurd. Het is positief om de ondersteuning van de partners te hebben, die blijven geloven in dit project. De grootste beslissing die ik moet maken sinds ik in 2015 in de motorsport kwam. De wensen van de partners zijn intact, wat voor mij essentieel is.”

Door de opgave van Sausset Racing Team 41 staat nu de auto van Spirit of Race met de Ferrari 488 GTE Evo als hoogste op de reservelijst.

FOTO'S 24 Uur van Le Mans 2019

VIDEO 24 Uur van Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS