Formule 1

Team WRT wordt het officiële BMW-fabrieksteam in de LMDh-divisie van het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 augustus 2022 13:15 • Print artikel

Het Belgische Team WRT gaat met BMW in zee voor haar LMH-programma in het FIA World Endurance Championship. Het team dat al lange tijd met Audi rijdt gaat het fabrieksprogramma runnen voor het automerk uit Beieren. Het is nog niet bekend of het team van Vincent Vosse ook met haar GT-programma overstapt of dat zij daar Audi trouw blijft.

Team WRT en BMW

Nadat Audi het LMDh-programma in de ijskast zette, ging WRT op zoek naar een ander merk om de stap naar de LMH te maken. BMW maakte pas vorige week bekend dat zij vanaf 2024 een programma in de FIA WEC gaan doen en deelde ook foto’s van de rollout. Het betekent dus dat WRT in het tweede jaar van de auto bij de Duitse autofabrikant in het programma instapt en naast Team RLL één van de fabrieksteams wordt.

“Het is fantastisch om te zien hoe ons LMDh-project in de afgelopen weken momentum wint”, reageert BMW M-directeur Fanciscus van Meel. “Als eerste de succesvolle rollout van de BMW M Hybrid V8, gevolgd door de beslissing van de board om terug te keren naar het WEC en nu de overeenkomst met één van de beste en meest succesvolle teams in het endurance racen. We zijn trots en blij dat een top-kwaliteitsteam als Team WRT instemt om onze BMW M Hybrid V8 op zich te nemen en er mee deel te nemen in Le Mans en alle andere WEC-races. De volgende paar jaar gaan we in een fantastische positie zitten met beide raceprogramma’s van topniveau van onze partners BMW M Team RLL in de IMSA en Team WRT in het WEC.”

WRT stapte als voorbereiding twee jaar geleden in de LMP2-klasse en won in haar eerste jaar het kampioenschap zowel als Le Mans, met onder andere Robin Frijns. Dit als voorbereiding op een stap naar de LMH met Audi. “Als eerste zijn we bij Team WRT extreem blij met de start van dit nieuwe partnerschap met BMW M Motorsport en voelen we ons vereerd om geassocieerd te worden met het merk dat zo’n ongelofelijk erfgoed in de autosport heeft”, reageert Vosse. “Sinds het prille begin zit de 24 uur van Le Mans in onze plannen en onze dromen. Het was onze grootste wens om onderdeel van het nieuwe Hypercar-tijdperk te zijn in het FIA WEC. Om ons daarop voor te bereiden, hebben we twee jaar geleden het LMP2-programma geïntroduceerd, waar we bewezen hebben competitief en succesvol te zijn met het behalen van ELMS- en FIA WEC-titels en ook door de klasseoverwinning bij de 24 uur van Le Mans bij onze eerste deelname. Het binnenstappen van de LMDh-arena met zo’n sterke partner als BMW M Motorsport, was de logische volgende stap en we zijn niet alleen opgewonden over de uitdaging die voor ons ligt, maar ook dankbaar voor het vertrouwen van BWM M Motorsport in ons. Ik kan mij nog herinneren dat BMW M Motorsport in 1999 won in Le Mans en ik één van de rijders was van het team in de pitbox ernaast. We gaan hard werken om dat moment te herhalen en met hen te beleven.”

WEC logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS