Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team WRT neemt het op voor René Rast na schade in eerste bocht: "De auto's op de tweede rij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2022 09:40 • Print artikel

Een bekende uitspraak in de autosport is ‘een race kan niet in de eerste bocht gewonnen worden, maar wel verloren’. Die uitspraak ging zeker voor Team WRT op tijdens de 24 uur van Le Mans. De LMP2 van United Autosports ging van de baan, doordat WRT-coureur René Rast hem raakte. Het leverde hem een stop-and-go van een minuut op.

Start 24U van Le Mans LMP2

Daarnaast kreeg de zusterauto met Fernand Habsburg schade en een lekke band. Het betekende voor het Belgische team dat ze vanaf dat moment achter de feiten aanliepen, nadat de auto’s zich zo geweldig gekwalificeerd hadden. Toch neemt de sportief directeur van WRT, Thierry Tassin het op voor René Rast.

“De auto’s op de tweede rij zaten naast René Rast, waar ze eigenlijk een rij achter hem hadden moeten zitten zoals in de briefing van de race director gezegd werd”, aldus Tassin tegenover Sportscar365. “De auto’s op de tweede rij moeten op de tweede rij blijven, tot ze over de lijn gaan. Daarna bewoog René wat en toucheerde, waarvoor hij gestraft werd. Hij kreeg een stop-and-go-straf van een minuut, maar tegelijkertijd drukte hij de nummer 41 auto van de baan en die had een lekke band en de achterkant was beschadigd. De nummer 41 verloor een ronde en de nummer 31 kreeg vanwege dat een minuut stop-and-go, daarna liepen we achter de feiten aan.”

Uiteindelijk zorgde een crash van Robin Frijns voor het definitief uitvallen van de nummer 31 auto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS