Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team WRT in de ELMS met Robert Kubica: "Ongelofelijke waardering voor Robert als coureur en als persoon"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2021 14:05 • Print artikel

Team WRT gaat naast het FIA World Endurance Championship ook in de European Le Mans Series gaan rijden. Dat betekent een dubbel programma met de LMP2-bolide voor het Belgische team. Voor het Europese programma heeft teambaas Vincent Vosse niemand minder dan Robert Kubica binnengehaald.

Robert Kubica team WRT

“We vinden het enorm gaaf dat we endurance racen aan ons portfolio van activiteiten kunnen toevoegen. Deze categorie is echt een sleutelcomponent van het DNA, historie en traditie van de motorsport”, reageert WRT-teambaas Vincent Vosse. “Op het moment dat we besloten om in het FIA WEC te stappen, was het helemaal logisch voor ons om een dubbele inspanning te doen met een ELMS-programma. We zijn blij dat we in staat zijn geweest om dit ook te realiseren.”

“Het gaat ons zeker helpen om sneller te leren, wanneer we deze nieuwe uitdaging in de LMP2 op ons nemen. We zijn blij om te mogen zeggen dat we Robert in de WRT-familie verwelkomen een understatement is. Wij allemaal, en vooral ik persoonlijk, hebben een ongelofelijke waardering voor Robert als coureur en als persoon. Hij is een ware racer, een man die rijdt met een niet te stoppen passie.”

“We hebben in het verleden al met hem gesproken en om nu de mogelijkheid te hebben om met hem te werken is weer een droom die uitkomt. We kijken er naar uit om de rest van de line-up snel aan te kondigen, omdat we op het moment de andere coureurs overwegen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS