Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team WRT in 2022 met twee LMP2's naar FIA WEC: "Werken er al hard aan op elk front"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 13:00 • Print artikel

Team WRT komt in 2022 met twee auto’s naar het FIA World Endurance Championship om haar team- en coureurstitel te verdedigen. De inzet van één van de twee LMP2 Oreca’s gaat plaatsvinden door middel van een samenwerking met het Zwitsere Realteam Racing en gaat onder de teamnaam ‘REALTEAM by WRT’ ingeschreven worden. Daarnaast zijn Sean Geleal en Rui Andrade aangetrokken.

Sean Gelael

Geleal gaat plaatsnemen in de auto met het startnummer 31. De Indonesiër werd het afgelopen jaar tweede in de LMP2-klasse van het FIA WEC en de 24 uur van Le Mans. Andrade neemt plaats in de auto met het nummer 41, die onder de naam REALTEAM by WRT door het leven gaat. Andrade debuteerde afgelopen jaar, nadat hij eerder in de F4 en F3 uitkwam. De resterende line-up wordt op korte termijn gecommuniceerd.

Rui Andrade

“Het bereiken van het resultaat in het eerste seizoen van LMP2 racen is fantastisch, maar het laat ons ook achter met een enorme uitdaging”, aldus teambaas Vincent Vosse. “Om hetzelfde niveau van vorig jaar te behalen. We werken er al hard aan, op elk front en we bereiden ons zo goed als we kunnen voor, met de vastberadenheid en motivatie die we altijd getoond hebben, maar ook met de noodzakelijke bescheidenheid, wetende dat we niet alles onder controle kunnen hebben. We zijn blij om te bevestigen dat we twee auto’s voor het 2022 FIA WEC hebben ingeschreven, waarvan een is met het partnerschap van Realteam Racing. Het is een genot om de samenwerking met Esteban Garcia en zijn team aan te gaan. Hij is een echte enthousiasteling in het racen en ik dank hem voor zijn steun en passie. Vandaag kondigen we ook aan dat Sean Gelael en Rui Andrade, twee fantastische jonge talenten in de LMP2-scene, zich bij ons voegen. We verwelkomen hen en ben er zeker van dat ze ons verder gaan laten groeien.”

In het afgelopen jaren debuteerde Robin Frijns met Team WRT succesvol in de FIA WEC. In het eerste jaar in de LMP2 behaalde de Nederlander zowel de titel in de LMP2-klasse als de winst in de 24 uur van Le Mans.

“Na vorig jaar deelgenomen te hebben in het FIA WEC als een gentleman coureur, houdt mijn professionele agenda mij tegen om dat dit jaar te doen”, aldus teameigenaar van Realteam Racing, Esteban Garcia. “Maar Realteam Racings passie voor het racen blijft intact. Dat is waarom ik blij ben met dit partnerschap met Team WRT! Met Vincent Vosse delen we dezelfde waarden, vooral in het betrokken blijven bij een toenemende duurzame motorsport.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS