Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Team WRT en Vincent Vosse hebben nog steeds honger: e-Sports een nieuwe uitdaging voor Team WRT

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2020 21:05 • Print artikel

We schrijven 2010. Het pas opgerichte WRT team maakt zijn grote debuut in de autosport met de Audi R8 LMS GT3 en pakt daarbij de titel in de Belcar, het Belgisch Kampioenschap uithouding. Een decennium later kan de formatie uit Baudour samen met het merk met de vier ringen bogen op één van de meest indrukwekkende palmaressen in de GT-scène. We zijn ondertussen tien jaar verder, maar de troepen van Vincent Vosse en Yves Weerts hebben nog steeds honger naar nieuwe uitdagingen. In afwachting van de herstart van de competitie (de GT World Challenge Europe zou van start moeten gaan in Imola op 25 en 26 juli), geraakte een deel van het team zeer geïnteresseerd in e-Sports, oftewel simracing.

Vincent Vosse teambaas TEAM WRT

“Door de coronacrisis kwam simracing in de spotlights te staan”, vertelt Vincent Vosse, de Team Principal van Team WRT. “We volgden deze discipline reeds geruime tijd en hebben er ook reeds enkele vergaderingen over gehad. We wilden graag iets doen in dit domein, maar hadden er tot dusver geen tijd voor. Toen de mogelijkheid zich voordeed, hebben we die gegrepen.”

Vincent, zelf een voormalig racer, staat niet aan de basis van het project. “Mijn grootste passie is uiteraard de echte autosport”, erkent hij meteen. “En ik denk dat dat geldt voor het merendeel van de fans. We kunnen evenwel niet ontkennen dat het erg leuk is en hoe langer hoe meer de realiteit benadert! Ik ben ervan overtuigd dat er toekomst ligt in dit domein en dat wij daar deel van zullen uitmaken. Intern werkten verschillende belangrijke spelers aan dit project dat me heeft overtuigd. E-Sports moet gezien worden als een activiteit die complementair is aan dat wat we doen in het echte leven. Het laat ons toe om een ander publiek te benaderen en onze gekende partners, waaronder de Belgian Audi Club, nieuwe mogelijkheden te bieden. En, wie weet, kunnen we op een dag bruggen slaan tussen beide werelden.”

Na een voorzichtige aanpak in het begin van de lente, sloeg bij het e-Team WRT de turbo aan toen de promotoren van het wereldkampioenschap Endurance et de Automobile Club de l‘Ouest het project rond de virtuele 24 Uur van Le Mans voorstelden. “Toen we de motivatie zagen bij enkele teamleden, of het nu gaat over management, ingenieurs of rijders, hebben we voor onszelf besloten dat we iets moesten ondernemen”, lacht de man die tussen 1999 en 2005 vijfmaal aan de start stond van de 24 Uur van Le Mans. “Hoe je het ook draait of keert, elke ervaring is mooi meegenomen en simracing zal positief zijn voor de teamgeest.”

e-Team WRT

Zelfs in zijn virtuele vorm doet de dubbele race rond de klok in de Sarthe harten sneller slaan en het e-Team WRT is dan ook vastberaden om de race serieus te benaderen. Het doel is echter om een vervolg te kennen na de virtuele 24 Uur van Le Mans. “In de wereld van simracing zijn er specialisten voor alle verschillende simulatieplatformen”, verduidelijkt Vincent. “Het objectief is om bij WRT een ambassadeur in de rangen te hebben op de belangrijkste platformen zoals iRacing, Assetto Corsa Competizione, rFactor 2 of zelfs het enorm populaire Gran Turismo. Er bestaan belangrijke kampioenschappen in e-Sports en we hopen dat we daarin de kleuren van e-Team WRT en onze partners kunnen tonen. In de mate van het mogelijke zullen onze vertegenwoordigers de kleuren van Audi verdedigen en we zullen nog gelukkiger zijn als zij Belg zijn. Zoals in de traditionele autosport, willen we sterk voor de dag komen. Hoe kan het ook anders, dat zit in ons karakter!”

U hebt het begrepen, zowel in de echte wereld als in de virtuele wereld is het laatste woord nog niet gezegd over Team WRT!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS