DTM

Team Speed Monkeys doet mee aan de DTM Trophy met Aston Martin

Uitgegeven door Peter Vader • 24 januari 2022 19:45 • Print artikel

MüNCHEN / ESSEN - Het Speed Monkeys-team gaat in de DTM Trophy 2022 deelnemen met Aston Martin. Het is de bedoeling om twee Aston Martin Vantage in te zetten, waarbij Nick Hancke de eerste cockpit bezet. De 22-jarige man uit Erlangen zet zijn jonge carrière als coureur voort op het topklasse DTM-platform, door deel te nemen aan de DTM Trophy. Hancke eindigde vorig seizoen als derde in het eindklassement in de BMW M2 Cup, die ook in het kader van de DTM wordt verreden.

Team_Speed_Monkeys_met_Nick_Hancke_en_Aston_Martin

"In de DTM Trophy kunnen vooral jonge talenten ongefilterd hun prestaties laten zien, want in deze juniorenserie rijdt, net als in de beroemde DTM, één coureur in een auto en delen niet twee coureurs een cockpit. Ik waardeer dit format enorm", zegt Christian Bracke, teambaas van Speed Monkeys. "Daarnaast is de omgeving van de DTM uniek. De DTM is een heel bekend merk, dus iedereen weet meteen waar je te over hebt zodra je het over de DTM hebt." Na drie jaar bij Porsche verhuist het team voor het seizoen 2022 naar Aston Martin. Het team en Nick Hancke waren half januari al bij Aston Martin Racing (AMR) tests in Valencia, Spanje. "Nick kon meteen hele goede zaken melden doen over de nieuwe auto", meldt Bracke. "Hij heeft al laten zien dat hij vooraan mee kan doen in de M2 Cup. We hebben hoge normen en mikken op een plek in de top drie in de DTM Trophy."

De in Aken geboren Nick Hancke begon in 2016 aan de toerwagenracerij. In 2021 werd hij niet alleen derde in de nieuwe BMW M2 Cup, al moest hij een raceweekend overslaan, maar scoorde hij ook een klassezege in de 24 uursrace op de Nürburgring in het team van voetbalster Max Kruse en won hij ook de titel in de DMV BMW Challenge. "Ik kijk er echt naar uit om deel te nemen aan het DTM Trophy-seizoen 2022 als onderdeel van de Speed Monkeys met zo'n buitengewone auto", aldus Nick Hancke. "Na enige ervaring in de toerwagenracerij openen we nu een nieuw hoofdstuk met onze intrede in de DTM Trophy."

Team_Speed_Monkeys_2x Aston Martin DTM Trophy front

Voormalig DTM-kampioen Martin Tomczyk, die begin dit jaar het seriemanagement van de DTM Trophy binnen de DTM-organisatie ITR overnam, is blij met de nieuwe toevoeging: "Het Speed Monkeys-team is een echte aanwinst voor de DTM Trophy, niet alleen door het gebruik van het traditionele Britse merk Aston Martin. Integendeel, Nick Hancke's opkomst van de succesvolle BMW one-make cup naar onze DTM Trophy, de ‘talent factory’, onderstreept het belang van het DTM-platform. Voor jonge coureurs is dit de lineaire weg naar de hoogste DTM-competitie."

De DTM Trophy gaat in 2022 zijn derde seizoen in en wordt samen met de DTM verreden over zeven weekenden met elk twee races. De seizoensopener is van 20 tot en met 22 mei op de DEKRA Lausitzring Turn 1. Tickets voor het seizoen 2022 zijn al verkrijgbaar in de DTM-ticketshop (tickets.dtm.com) en via DTM-tickethotline (01806 991166).

Team_Speed_Monkeys_2x Aston Martin DTM Trophy rear

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS