DTM

Team Rosberg heeft zijn zinnen gezet op de DTM-titel en vertrouwt nog een jaar op Nico Müller en Audi

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2022 16:02 • Print artikel

München/Neustadt - Met tweevoudig runner-up Nico Müller en de verder ontwikkelde Audi R8 LMS evo II wil Team Rosberg in de DTM van 2022 strijden om de titel. Het raceteam, opgericht door voormalig wereldkampioen Formule 1 Keke Rosberg, vertrouwt op continuïteit, omdat de rijdersbezetting ongewijzigd blijft. Naast de Zwitser Nico Müller rijdt de Amerikaan Dev Gore opnieuw in de tweede Audi. Het nieuwe seizoen begint begin april met de officiële DTM-testritten op Hockenheim, het thuiscircuit van het team uit Neustadt an der Weinstraße. De eerste races worden gehouden van 29 april tot en met 1 mei in Portimão, Portugal. In Duitstalige landen wordt de DTM voor het eerst uitgezonden op ProSieben. De race begint om 13.30 uur Duitse tijd.

Nico Muller Audi R8 LMS evo II

"Drie rijderstitels en twee teamkampioenschappen tussen 2017 en 2020 zijn een indrukwekkend record. Niet alleen door deze successen is Team Rosberg een van de belangrijkste constanten binnen de DTM", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Nico Müller is een absolute winnaar en hij is net als zijn team een van de publiekslievelingen. Met Dev Gore hebben we een coureur uit de VS, wat de internationaliteit van de DTM onderstreept."

In de seizoenen 2017 en 2020 verzekerde het raceteam, opgericht in 1995, zich van het teamkampioenschap, terwijl René Rast in 2017, 2019 en 2020 DTM-kampioen werd in de Rosberg-Audi. Audi-fabrieksrijder Nico Müller begon zijn DTM-carrière bij Rosberg in 2014 en 2015 en de 29-jarige coureur uit Bern, keerde in 2021 terug bij het team en eindigde het DTM-seizoen in de top tien.

Nico Müller
Nico Müller

"Continuïteit is belangrijk voor ons en daarom zijn we verheugd dat Nico Müller en Dev Gore deel blijven uitmaken van Team Rosberg. Ons doel is om voor de titel te vechten. We willen in het hoogwaardige DTM-veld laten zien dat we het beter kunnen doen dan vorig jaar", legt teambaas Kimmo Liimatainen uit. "Met Nico hebben we een ervaren en verdomd snelle coureur. Dev kon zich in zijn eerste DTM-seizoen verbeteren en we willen deze trend met hem voortzetten."

Nico Müller behaalde tot nu toe tien overwinningen in 136 DTM-races en werd tweede in 2019 en 2020. "Team Rosberg en ik hebben een nieuw hoofdstuk geopend in 2021 en dit is nog niet voorbij. Iedereen is ‘hot’ en gemotiveerd, dat kon je in de winter al voelen", zegt Müller. "De DTM is een competitieve serie met sterke coureurs waarin we regelmatig strijden voor podiumplaatsen en overwinningen en we ook een aanval willen doen op de titel."

De 24-jarige Dev Gore uit Oklahoma City kijkt uit naar zijn tweede DTM-jaar: "Ik voel me erg op mijn gemak in Team Rosberg, het team is erg ondersteunend geweest in mijn eerste DTM-seizoen. Het tweede seizoen zal zeker wat makkelijker zijn, want nu ken ik het team, de auto, de circuits en ook de hele omgeving van de DTM. Mijn doel is om dichter bij de top te komen."

Dev Gore
Dev GoreBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS