Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Team RaceArt sluit Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af met ereplaatsen en goed gevoel

Uitgegeven door Peter Vader • 28 oktober 2018 01:02 • Print artikel

Het raceseizoen zit er voor het Nederlandse Team RaceArt op. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Supercar Challenge hebben de afgelopen weken hun laatste wedstrijden verreden en zowel op Spa, tijdens de laatste races voor Team RaceArt in de Supercar Challenge, als op het Franse circuit van Paul Ricard, waar de finaleraces van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werden verreden, volgden mooie resultaten. In beide gevallen streed het team mee voor de prijzen en werden er de nodige podiumplaatsen geraealiseerd. Team RaceArt eindigde het seizoen in in volle tevredenheid en werkt nu al hard aan de plannen voor een nog mooier raceseizoen 2019.

RaceArt podium

Met een vierde (Roger Grouwels), een zesde (Edward Grouwels) en een zevende plek (Bas Barenbrug) in het eindklassement van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, mag Team RaceArt zeker zeggen dat de rijders van het team een goed en regelmatig seizoen hebben afgewerkt. Misschien ontbrak de kers op de taart, met name een nieuwe titel, maar niet ieder sportief jaar is hetzelfde.

RaceArt teamfoto pits

Roger Grouwels: “Ik ga heel eerlijk zijn, het niveau van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is in enkele jaren tijd enorm gestegen. In ons klassement voor de gentlemen drivers, overigens gewonnen door een snelle dame, waarvoor mijn felicitaties Sandra Van der Sloot, waren we erg aan elkaar gewaagd en de onderlinge verschillen waren erg klein. Een opgave, een minder weekend maken het verschil tussen een ereplaats en de top van het klassement en dat niet met een of twee rijders, neen, met een stevig peloton. Als ik naar mijn eigen prestaties kijk, dan noteer ik vier zeges in twaalf wedstrijden, evenveel als de latere kampioen, maar zij telt meer podiumplaatsen dan ik en daar zit het verschil. Ik was, omwille van welke reden dan ook, net niet regelmatig genoeg. Anderzijds, met vier zeges kan je ook weer niet ontevreden zijn. We hebben met vier rijders de twaalf overwinningen gedeeld en ik stond viermaal bovenaan, dat is naar mijn idee een mooie eindbalans.”

RaceArt track 888

Team RaceArt zag ook Edward Grouwels en Bas Barenbrug regelmatig heel dicht bij het podium komen, een bewijs van de progressie van de beide rijders, in een toch wel erg competitieve omgeving.
Wat het team in het volgende raceseizoen zal doen, is nog niet bekend. Het team zal daar later zeker over communiceren.

RaceArt artist impression

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS