Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Team RaceArt keert terug in de Supercar Challenge, Roger Grouwels neemt met Nissan GT-R GT3 deel in de GT-divisie

Uitgegeven door Peter Vader • 6 april 2022 16:10

MAASTRICHT - Team RaceArt maakt na enkele jaren afwezigheid dit weekend haar volledige terugkeer in de Supercar Challenge. Roger Grouwels komt met de Nissan GT-R GT3 uit in de zeer competitieve GT Divisie, waar een indrukwekkend deelnemersveld het seizoen aftrapt tijdens de VRM Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort. Het is een nieuw hoofdstuk voor het team na twee roerige maar succesvolle jaren in de Ferrari Challenge Europe, met als hoogtepunt het binnenhalen van zowel het Europees- als het wereldkampioenschap in 2020. 2021 bracht nog een handjevol podiumplaatsen en een overwinning op de Nürburgring, maar het besluit is genomen om er géén derde seizoen aan vast te plakken.

Team RaceArt Nissan 1

“Wat betreft de Ferrari Challenge, hier hebben we besloten dit seizoen niet aan deel te nemen,” zegt Grouwels. “Na een geweldig eerste seizoen, met de Europese- en wereldtitel in de Coppa Shell, viel het tweede seizoen in de Trofeo Pirelli wat zwaarder. Tegenvallende resultaten door flinke schades en motorproblemen ontnamen een klassering in de top 3 van het kampioenschap, wat toch onze ambitie was. Even laten bezinken, en wie weet wat volgend seizoen weer brengt. De interesse blijft zeker bestaan! “

Team RaceArt Ferrari bekers

In plaats daarvan keert Team RaceArt terug in de Supercar Challenge, waar het team al sinds 2007 geregeld in uitkomt. Het strijdwapen: de Nissan Nismo GT-R GT3. Deze imposante Japanse bolide haalt haar kracht uit een 3.8 liter twin-turbo V6-motor, waarmee het team hoopt mee te kunnen strijden om de prijzen in het felbevochten kampioenschap.

Grouwels maakte vorig jaar samen met zoon Jules al de eerste racemeters in de Nissan tijdens een enkele ronde van de Supercar Challenge op Zolder, waarbij een podiumplaats werd behaald. Dit seizoen zit hij alleen in de cockpit voor het volledige kampioenschap, wat naast Zandvoort ook Hockenheim, Zolder, Spa-Francorchamps en Assen aandoet.

Team RaceArt Nissan Roger Grouwels

De GT-divisie belooft dit jaar een waar slagveld te worden. Naast de Nissan GT-R bestaat het deelnemersveld onder andere uit imposant GT-materiaal van Bentley, Porsche en Radical en BMW. In dit sterke veld zal Team RaceArt proberen de prijzenkast verder te verrijken. Het team behaalde in 2014 en 2015 al het algemeen kampioenschap en vocht door de jaren heen regelmatig mee om de overwinning.

Team RaceArt Nissan 2

De eerste race van het seizoen start zaterdag 9 april om 14:25 uur, met een tweede race op zondag om 13:00 uur. Updates gedurende het weekend zijn te vinden op de Facebook en Instagram van Team RaceArt. Verslagen van alle races worden tevens uitgezonden in Autosport NL, het nieuwe wekelijkse televisieprogramma van RTL7. Tickets zijn verkrijgbaar via www.voorjaarsraces.nl.

Team RaceArt Nissan 3

Kalender Supercar Challenge 2022:

8-10 april,         Supercar Madness,      Circuit Zandvoort
13-15 mei, Creventic 12H, Circuit Hockenheim
10-12 juni, Zolder Superprix, Circuit Zolder
15-17 juli, Spa Euroraces, Circtui Spa-Francorchamps
5-7 augustus, Jack's Racing Days, Circuit Assen
30-sept- 2 oktober, Najaars-races, Circuit Zandvoort
14-16 oktober, Spa Racing Festival, Circuit Spa- Francorchamps
28-30 oktober, Supercar Madness, Circuit Assen


lauwerkrans_kampioenschappen Roger Grouwels

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS