Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Team RaceArt behaalt opnieuw een zege in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, nu tijdens het 24H Spa weekend

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2018 12:05

Na een eerste maal Spa-Francorchamps en twee bezoeken aan het Nederlandse circuit in de duinen - Zandvoort - eerder dit voorjaar, was de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux afgelopen weekend opnieuw in de Ardennen te gast. Het snelste merkenkampioenschap van de Benelux maakte deel uit van de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld. Op het menu stonden weer twee wedstrijden van 30 minuten, sprintwedstrijden met de legendarische Porsche 991 GT3 Cup die het publiek meer dan konden vermaken. Roger Grouwels won de eerste wedstrijd, maar kenden een moeilijke tweede afspraak, met 7de plaats als resultaat, terwijl Bas Barenbrug zesde en negende werd. Edward Grouwels tot slot zevende en knap vierde.

RaceArt Spa Roger Grouwels oranje bekers

In de eerste race van het lange weekend in de Belgische Ardennen reed Roger Grouwels mogelijk wel zijn beste race van het seizoen. De Limburger, die in het verleden al kampioen werd in de B klasse van de snelste merkencup van de Benelux, reed naar een schitterende zege in de B klasse, maar vooral een zesde plaats algemeen liet de Porsche-man glimlachen.

Roger Grouwels: “Zesde, op amper zeven seconden van de algemene winnaar, onze regiogenoot Xavier Maassen, maar te midden van een hele reeks A-rijders, dat is echt fantastisch en dat ook op een fenomenale omloop als Spa-Francorchamps. Ik moet het team ook echt bedanken voor de prima afgestelde Porsche. Ik deed meteen ook een goede zaak in het kampioenschap, maar jammer genoeg was het resultaat van de tweede race, geen meevaller. Als gevolg van een aanrijding met schade aan de stuurinrichting tot gevolg, tikte ik na een half uur racen pas als zevende aan. Uiteraard is dat niet meteen wat ik verwachtte. Hierdoor zitten we nu met een groepje van 4 à 5 rijders samen in het kampioenschap. De eindspurt in Zolder en Paul Ricard zal bijzonder spannend worden!”

RaceArt Spa Edward Grouwels

Edward Grouwels maakte, na een moeilijk weekend in Zandvoort goede anderhalve maand geleden, een mooi weekend mee in Spa. Hij reed naar een zevende stek op vrijdag en een mooie vierde plaats op zaterdag, voor overvolle tribunes in de Belgische Ardennen.
Edward Grouwels: “Ik zit nog op een goede 10 seconden van het podium en dat motiveert met enorm om dit seizoen nog verder progressie te kunnen maken. De auto was goed, ik heb me geamuseerd en deze Cup is en blijft een referentie!”

De volgende afspraak is op Circuit Zolder, midden september.

RaceArt Spa Bas Barenbrug eau rouge

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS