Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans scoort in Valencia; debuut Nigel Schoonderwoerd in Club Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juni 2021 20:02 • Print artikel

MAASTRICHT - Het seizoen van de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli landde afgelopen weekend op het circuit van Ricardo Tormo in Valencia. De twee spannende kwalificatie- en racedagen werden bijgewoond door zo’n 4.000 fans verspreid rondom de baan.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 1

Kwalificaties
De kwalificaties zijn enorm belangrijk op dit circuit aangezien er weinig ruimte is om in te halen tijdens de race. Op zaterdag werd de eerste kwalificatie verreden waar Roger Grouwels een snelste tijd van 1:37.509 behaalde, goed voor een zesde startpositie in de Trofeo Pirelli AM. Helaas verscheen er in de laatste minuut van de kwalificatie een rode vlag waardoor Grouwels zijn snellere ronde niet kon afmaken. In de tweede kwalificatie reed Grouwels een tijd van 1:36.328, die in een vijfde startpositie in de Trofeo Pirelli AM resulteerde.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 2

Races
Dat de baan weinig inhaalkansen biedt was goed op te maken uit beide races. Grouwels wist in de eerste race netto één plaats te winnen, nadat hij bij de start feitelijk achteraan moest beginnen nadat hij van de baan werd gedrukt. Tot het einde van de race moest hij flink aanvallen, maar uiteindelijk kwam hij toch als vijfde over de start/finishlijn.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 3

Na een goede start in de tweede race werd Grouwels van achteren aangetikt waardoor hij wederom vanaf achteraan een inhaalrace moest houden. Na een paar flinke gevechten reed hij op de vierde positie en hield dit vast tot en met het einde van de race. Dit met een klein verschil van 2 honderdste met Marco Pulcini (Rossocorsa – Pelin Racing), die als vijfde eindigde.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Nigel Schoonewoerd 4

Debuut Nigel Schoonderwoerd
Dit seizoen neemt Nigel Schoonderwoerd deel aan de Club Challenge, waar RaceArt-Kroymans service aan verleent. De eerste outing werd op de donderdag verreden op het circuit van Valencia. Ondanks flinke hagel-, sneeuw- en regenbuien, maakte Schoonderwoerd gedurende de dag veel progressie en was de snelste deelnemer in de Club Challenge. Hierdoor mocht hij deelnemen aan de Coppa Shell vrije training op vrijdagochtend. De plannen zijn om de rest van het seizoen ook deel te nemen aan de Club Challenge.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Nigel Schoonewoerd 5

Reactie
Team manager Marwin Moonen vertelt: “Het was vanuit onze kant een apart weekend. Op donderdag hebben we met Schoonderwoerd flinke hagel-, sneeuw- en regenbuien gehad. Niet echt wat je verwacht eind juni in Zuid-Spanje….Dit onvoorspelbare weer heeft zich voortgezet gedurende de rest van het raceweekend. Beide races van Grouwels werden in het begin al een flinke uitdaging, maar toch heeft Roger zijn kwaliteiten laten zien tijdens het terugvechten naar een hogere positie. Na de tweede race bleek in parc fermé dat de radiateur lekte. We mogen van geluk spreken dat de race geen ronde langer duurde.”

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia 6

Volgende race
Na een zomerstop zal de Ferrari Challenge terugkeren naar de Nürburgring (GP-Strecke) in het weekend van 27, 28 en 29 augustus. De Duitse baan organiseert tegelijkertijd de Ferrari Racing Days, waar de XX Programme en F1 Clienti te zien zullen zijn. Het circuit, dat al een aantal jaar weer op de Formule 1 kalender staat, staat bekend als snelle baan die opgebroken is met langzamere bochtencombinaties.

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 8

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 9

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 10

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli circuit van Ricardo Tormo in Valencia Roger Grouwels 11

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS