Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team Penske stopt LMP2-programma na de 24 U van Le Mans: "Ons LMDh-programma vordert zo snel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 mei 2022 07:45 • Print artikel

Team Penske gaat het seizoen in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship niet afmaken. Het Amerikaanse team dat volgend jaar het LMDh-fabrieksteam van Porsche wordt in het het FIA WEC, gaat zich volledig op de ontwikkeling van de Duitse bolide richten.

team Penske
Het team stopt na de 24 uur van Le Mans welke in juni wordt verreden. Dit jaar kwam Team Penske naar het kampioenschap om vooral ervaring op te doen en als voorbereiding op haar intrede in de hypercar-klasse. In een statement zegt het Amerikaanse team dat het er voor gekozen heeft om ‘maximale inspanning te steken in het testen en voor te bereiden op het Porsche Penske Motorsport LMDh-programma’. Vanaf volgend jaar rijdt het team met twee auto’s in het WEC en het Amerikaanse IMSA. In het statement laat het team verder weten dat er een intensief cross-Atlantisch testprogramma nodig is om er zeker van te zijn dat de vier auto’s klaar zijn voor de 24 uur van Daytona in januari 2023.

“We zijn erg dankbaar voor onze tijd dit jaar in het WEC en we hebben het maximale uit onze tijd op het circuit kunnen halen”, reageert Team Penske-president Tim Cindric. “Als organisatie hadden we niet veel ervaring met het WEC. Dus het rijden van de races in 2022 heeft ons toegestaan om de banen te leren kennen en de regels te begrijpen hoe een raceweekend verloopt. We waren in staat om veel feedback te ontvangen en informatie over de eerste twee races en we verwachten nog meer te leren in Le Mans. Helaas vordert ons LMDh-programma zo snel, dat we ons moeten focussen om zeker te zijn dan we voorbereid het 2023-seizoen starten.”

Porsche heeft al laten weten dat zij dit jaar mogelijk al een auto in het WEC willen inzetten, nadat de FIA en ACO hiervoor de ruimte gaven. Hiermee kunnen pré-gehomologeerde auto’s op de grid staan en data vergaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS