Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Team KCMG met twee wagens in Super Formula met onder andere Kamui Kobayashi

Uitgegeven door Pascal Wekema • 12 maart 2021 04:10 • Print artikel

Team KCMG zal in het komende Super Formula-seizoen 2021 opnieuw twee auto's inzetten, met 2016-kampioen Yuji Kunimoto en ex-Formule 1-coureur Kamui Kobayashi aan het stuur.

KCMG in Super Formula

KCMG neemt sinds 2010 deel aan de Super Formula en reed voor het eerst met twee auto's in 2020, met als beste resultaat de derde plaats van Kunimoto op Suzuka. Kunimoto, tweevoudig racewinnaar in de serie, kwam vorig seizoen bij KCMG en heeft tien jaar ervaring in de belangrijkste eenzittercategorie van Japan. De 30-jarige uit Yokohama heeft ook de Formula Challenge Japan (2008) en Japanse Formule 3-titels (2010) op zijn naam staan, samen met raceoverwinningen in Super GT.

Yuji Kunimoto: "Ik ben blij dat ik voor een tweede seizoen kan blijven racen met KCMG in de Super Formula. Vorig jaar hebben we ons met elke race kunnen verbeteren en zijn we erin geslaagd om een ​​podium te pakken op Suzuka. We streven er nu naar om het seizoen 2021 in goede vorm te beginnen om regelmatig vooraan te vechten."

KCMG

Kobayashi begint zijn vijfde opeenvolgende seizoen bij Team KCMG. Een van de beroemdste F1-coureurs van Japan, startte in 75 Grands Prix gedurende vijf seizoenen en behaalde een emotioneel podium tijdens zijn thuisrace in 2012. Sinds hij de F1 in 2014 verliet, heeft Kobayashi enorm veel succes behaald in het World Endurance Championship.

Omdat de Super Formula kalender tijdens de eerste test samenvalt met de IMSA kalender zal Kobayashi tijdens deze test ontbreken en worden vervangen door Kazuto Kotaka.

Kazuto Kotaka: “Ik ben verheugd om Kamui te vervangen voor de Super Formula-test in Suzuka deze week. Ik zal mijn best doen en hard werken samen met Yuji en het hele team. Grote dank aan KCMG voor het geven van deze kans, ik ben erg opgewonden om in de auto te stappen.

De testdagen vinden deze maand plaats. De eerste wedstrijd van het seizoen wordt op 4 april gereden op de Fuji Speedway.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS