Dakar

Team De Rooy vervangt bandenaflaatsysteem: "Dakar Rally niet om te experimenteren"

Uitgegeven door Bart • 11 januari 2022 14:35 • Print artikel

Na de problemen met het bandenaflaatsysteem in de achtste etappe van de Dakar Rally heeft Team De Rooy Iveco geen halve maatregelen genomen. Door het falende systeem moesten de rijders zelf handmatig de bandenspanning aanpassen en daardoor liepen ze fors tijdverlies op. Zeker in de hoge zandduinen is het systeem van essentieel belang.

Team De Rooy


"Team de Rooy werd geconfronteerd met problemen rondom het Actief Bandenspanning Systeem", ligt teammanager Henk van Leuven toe. "Dit systeem, dat oorspronkelijk werd ontworpen voor militaire toepassing, wordt al sinds jaar en dag gebruikt door veel rally teams, waaronder Team De Rooy."

"Recent introduceerde de fabrikant een compleet vernieuwde versie die door Team De Rooy werd gemonteerd op al haar rallytrucks. De inbouw in de trucks werd door de fabrikant getest en goedgekeurd. Tijdens de Dakar Rally zijn er problemen naar voren gekomen die de fabrikant tot nu toe niet heeft weten op te lossen. Een mogelijke oorzaak zou 'te hoge temperaturen' kunnen zijn waaraan de apparatuur wordt blootgesteld," aldus Van Leuven.

Team De Rooy


Het team van De Rooy betreurt het dat het technische probleem nu naar boven is gekomen. "Natuurlijk is een wedstrijd zoals de Dakar Rally niet de plaats om te experimenteren. Hier moet gestreden worden voor het beste resultaat. Daarom is in overleg met de fabrikant besloten om de trucks van Janus van Kasteren en Martin van den Brink terug om te bouwen naar het oude systeem. terwijl we op de rallytruck van Vick Versteijnen de wijzigingen hebben doorgevoerd zoals die door de fabrikant zijn geadviseerd. We gaan dus vanaf vandaag voor zekerheid voor onze twee 'kopmannen' en werken met Vick samen om het nieuwe systeem perfect aan het werken te krijgen. We hopen vandaag op een probleemloze dag."

Team De Rooy

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS