Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Team Bleekemolen komend seizoen weer in actie in Europees NASCAR-kampioenschap

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 maart 2022 01:20 • Print artikel

Na een sterk 2021-seizoen van Team Bleekemolen in de NASCAR Whelen Euro Series keert het Nederlandse team van de racefamilie terug in de EuroNASCAR. De #69 bolide zal worden bestuurd door Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot en de #72 bolide zal in een aantal evenementen worden bestuurd door Michael Bleekemolen in het EuroNASCAR 2-kampioenschap.

Team Bleekemolen Nascar


"Ik kijk enorm uit naar dit seizoen", aldus Sebastian Bleekemolen. “Niet alleen als team hebben we het afgelopen jaar veel geleerd, maar ook als coureur heb ik een aantal stappen in de goede richting gemaakt. Mijn doel is om het beter te doen dan 2021 en ik heb er alle vertrouwen in dat dit kan gebeuren. Technisch hebben we veel tijd in de auto gestoken en hem helemaal opnieuw opgebouwd. Dus we hebben geen excuses meer!”

Nadat Michael Bleekemolen afgelopen september een rugblessure opliep nam Melvin de Groot het stuur over van de #69 bolide. Hij liet meteen zien dat hij uit het goede race-hout gesneden is. Hij scoorde drie top-10 finishes in vier races en eindigde tijdens de race in Zolder zelfs op de derde positie. In 2022 keert hij dus fulltime terug op de grid.

“Ik race nu al 30 jaar en dat is een hele lange tijd. Toen ik vorig jaar mijn debuut maakte in dit de NASCAR, heb ik echt genoten van het racen. Het was erg leuk met het handmatige schakelen en het harde werk dat je moet doen om snel te gaan”, zo liet De Groot weten.

Hij vervolgt: “Voor mij is het belangrijkste om weer plezier te hebben aan het stuur zoals ik vorig jaar had. Tegelijkertijd race ik niet om het veld te vullen, ik ben een concurrent en het doel kan zijn om te vechten voor een plaats in de top-5 of de top-6 in het kampioenschap. Er zijn genoeg goede coureurs en ik moet nog veel leren, maar ik hoop dat we vooraan kunnen staan en daar ga ik voor!”

Ook Michael Bleekemolen keert terug achter het stuur. Hij gaat parttime rijden in de EuroNASCAR 2-series. De voormalig Formule 1-coureur is met zijn 72 jaar de oudste deelnemer in de NASCAR Whelen Euro Series.

Michael Bleekemolen


Het 2022 NASCAR Whelen Euro Series-seizoen gaat in het weekend van 14 en 15 mei van start op het Spaanse circuit van Ricardo Tormo in Valencia.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS