Karting • GK4 Kartseries

Team BTR vult de prijzenkast weer flink aan: Xander Peters en Anthony Van Grevelinge op podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 augustus 2020 01:12 • Print artikel

GENK – Na een succesvolle eerste ronde van het GK4-kampioenschap was het Belgisch opleidingsteam BTR (Born to Race) ook tijdens de tweede ronde in Genk succesvol. Wat heet. Xander Peters (15) uit Sint-Truiden won de race bij de Senioren in de Formula Honda 9PK-klasse. Zijn teamgenoot Anthony Van Grevelinge (23) uit Tems eindigde in dezelfde klasse op de derde plaats bij de Senioren. Een fraai BTR-podium dus!

Born to Race: BTR twee keer podium in Genk

“Ik ben heel blij. Toen ik over de streep kwam zat ik vol adrenaline en was ik heel emotioneel. Iemand met wie ik heel close was, is vorig jaar gestorven en hij kartte ook graag, hield ook van snelheid”, verklaarde hij. “Ik was niet alleen heel close met racen met hem, hij was als familie voor mij. Ik heb voor hem gewonnen.”

Het was Xanders eerste overwinning. Het feit dat de Intrepid-rijder pas sinds vorig jaar kart maakte zijn prestatie des te specialer. “Ik heb vorig jaar in maart bij Fastlane Karting in Bilzen voor het eerst gekart. Er werden daar clubseries gehouden en een man die daar werkte zei: doe eens mee om te zien hoe het gaat, misschien kun je dan van karten je hobby maken? Zo is het begonnen. Die eerste keer in de kart was het beste dat me ooit is overkomen. De snelheid en het door de bochten gaan is heel mooi.”

Xander Peters BTR

Voor Xander was het weekeinde op de piste in Genk pas zijn tweede wedstrijd op een outdoorbaan. Vorig jaar reed hij namelijk nog indoor. “Daar reed ik Formula Karting. Vanwege het uitgestelde seizoen hebben we een kart gekocht en ben ik buiten begonnen. We waren van plan pas volgend jaar wedstrijden te gaan rijden en dit jaar alleen nog maar trainingen te doen.”

Ook zijn teamgenoot Anthony Van Grevelinge had een bijzonder verhaal te vertellen. Want ook voor hem is het racen op outdoorbanen nog erg nieuw. Hij kart sinds zijn twaalfde. Destijds begon hij in Sint-Niklaas met kids karting. “Ik ging als klein jongetje altijd mee met mijn broer naar de indoorbaan en ik zag het wel zitten zelf ook te gaan racen”, aldus Anthony die op een Erpo-chassis racet. “Ik wou dat heel graag doen, maar ik was nog veel te jong. Het duurde niet lang voordat ik bij de gevorderden reed.”

Anthony Van Grevelinge

Na kids karting begon hij op zijn zestiende sessies rijden. Ik hoorde dat er een kartclub was bij Karting JPR in Sint-Niklaas. Ik heb me daar aangesloten en daar heb ik Marcellino (teammanager van BTR, red.) leren kennen. Daarna ben ik meer wedstrijden gaan rijden zoals de 24 uur van Spa. Vorig jaar stond ik naast de baan te kijken, maar ik had goesting om zelf te rijden. Dit jaar ben ik begonnen met GK4.”

Dat hij zondag de derde plaats greep, kwam voor hem daarom enigszins als een verrassing. “Genk vind ik een moeilijk circuit. Het ligt me niet heel erg. Het is toch goed gegaan!”

Xander bedankt Kurt Van Hulle, Jurgen Blockx, Jan Brantz, Marcellino de Groote en Frans Peters en iedereen bij BTR.

Anthony Van Grevelinge bedankt Marcellino de Groote voor de afstelling van de kart en verder Kurt Van Hulle, Jan Brantz en Frans Peters en alle teamleden van BTR.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS