Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Takuma Sato mist eerste IndyCar race na crash in kwalificatie: "Acht maanden gewacht en nu nog eens drie weken"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2020 12:39 • Print artikel

Na een crash in de kwalificatie moest Takuma Sato de openingsrace van de NTT IndyCar Series op de Texas Motor Speedway aan zich voorbij laten gaan. Door alle maatregelen rondom het coronavirus was het volledige programma op één dag gepland en had zijn team Rahal Letterman Lanigan Racing onvoldoende tijd om de auto op tijd gerepareerd te krijgen. Daardoor zat er voor de ex-F1-coureur niet meer in dan een 24e en laatste plaats.

Takuma Sato


"Het spijt me voor de fans dat ik niet kon racen", aldus de Indy500-winnaar van 2017 tegen NBC. "De jongens hebben er na de crash in de kwalificatie alles aan gedaan om de auto te repareren. Onder normale omstandigheden was ze dat wel gelukt, maar alles is nu in één dag op elkaar gepropt. Ik wil hen bedanken voor het harde werk. Acht maanden heb ik gewacht om weer te racen en nu moet ik nog een extra drie weken wachten. Ik ben enorm teleurgesteld."

Sato wist niet goed wat er in de kwalificatie mis ging. "Het gebeurde zelfs in de opwarmronde. Je bouwt snelheid op en wilt de auto goed aanvoelen. Toen ik aankwam bij bocht 1 was ik meteen de achterkant kwijt. Misschien zat ik iets te ver aan de buitenkant, maar helaas was de baan vandaag erg glad en dat wist ik van tevoren niet."

"Het is ook jammer van mijn teamgenoot Graham Rahal. Hij had een fantastische kwalificatie en reed sterk, maar helaas hebben we met beide auto's geen punten kunnen scoren. Daardoor ben ik behoorlijk teleurgesteld, maar we moeten gefocust blijven en dan zullen we sterker terugkomen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS