Karting • Chrono

TR Motorsport en Floris Schouten genieten van superstart bij NK in Berghem: "Goed voor elkaar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 maart 2022 00:34 • Print artikel

BERGHEM – Floris Schouten, uitkomend voor het team van TR Motorsport van Toon Rosendaal, is het NK van Chrono Karting uitstekend begonnen. De voormalig Nederlands kampioen uit Dodewaard was op Circuit Park Berghem op zijn Maranello-Kart een klasse apart in de KZ2 Plus-klasse. Hij was de snelste in de trainingen, de kwalificatie, de pre-finale en de finale.

TR Motorsport Toon Rosendaal

Vorig jaar maakte Floris zijn comeback met een CRG-kart, dit jaar rijdt Floris met een Maranello kart van TR Motorsport van teameigenaar Toon Rosendaal. In het eerste NK-weekend van 2022 wierp dat direct zijn vruchten af.

“We hebben een super raceweekend achter de rug”, zei Floris. “Vrijdag bij de trainingen was ik in alle sessies de snelste. Zaterdag hebben we wat dingen geprobeerd om nog sneller te zijn, maar dat werkte niet, dus zondagochtend hebben we alles weer teruggezet naar hoe we het vrijdag hadden staan. Dat werkte goed, want ik was in de kwalificatie weer de snelste en heb vervolgens de pre-finale en de finale gewonnen. Beter kun je het niet hebben. Echt super, hier ben ik heel blij mee.”

Als alles loopt zoals je het graag ziet, oogt het als een gemakkelijke overwinning. “Zag het er makkelijk uit? De kart rijdt redelijk makkelijk, maar het kost me toch nog wel veel moeite. Ik heb nog weinig wedstrijdritme. Als je het zo tot de finish kan volhouden, is het een hele fijne kart om mee te rijden.”

Teameigenaar Toon Rosendaal zag al snel dat het goed zat. “Je hebt voor de eerste race van het seizoen wel een idee hoe de verhoudingen liggen, maar dat roep ik liever niet te hard”, zei hij. “Als het dan tegenvalt, ga je voor schut. We hebben het goed voor elkaar met de Maranello-kart, maar ook de motor is goed voor elkaar door het werk van SRP van Maik Siebecke. We hebben ook nog vijf karters in de Mini rijden en het niveau zit goed in de lift.”

“Hier in Berghem hadden we twee coureurs. Naast Floris was dat Ser Wouters in de Minimax-klasse. Hij had pech in de eerste race, maar wordt steeds beter. Dat we met Floris het NK zo zijn begonnen, is zeker lekker. De eerste klap is een daalder waard. Hij heeft met overmacht gewonnen. Natuurlijk wil je graag strijden met anderen, maar zo oppermachtig winnen is ook wel lekker, hoor.” Het verschil aan de finish bedroeg meer dan zes seconden.

Floris Schouten

Floris gaat door zijn zege logischerwijs aan de leiding van het NK, maar het is nog onzeker of hij dit jaar alle wedstrijden gaat rijden. “Dat heeft met budget, maar ook met tijd te maken. Ik heb een eigen zaak. Met Schouten Autoruit Service vervang ik autoruiten voor garage- en schadebedrijven. Dat gaat goed, maar moet nog verder opgebouwd worden.”

“Ik hoop veel NK-wedstrijden te rijden, maar de volgende is in Spa en dat kost me eigenlijk te veel tijd. Het liefst zou ik ze allemaal rijden, maar je moet ook met andere zaken rekening houden. Je kunt niet alleen maar plezier maken. Eén ding is zeker: als ik aan de start sta, zal ik zeker voor de dagprijzen strijden.”

Wil je eens de nieuwe 125 cc schakelkart van Maranello-Kart testen, neem contact op met Toon Roosendaal.

Kijk ook eens op de website van TR Motorsport of ga naar de facebookpagina van TR Motorsport

Contact gegevens Toon Rosendaal: 06 - 21 61 39 03
Emailadres: toon@tr-motorsport.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS