Karting • Chrono

TR Motorsport bewijst zijn kracht met eerste en tweede plaats in de schakelkarts: "Je kunt niet meer doen dan hard werken!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2020 13:32 • Print artikel

EINDHOVEN – In het Nederlands kampioenschap succesvol in de KZ2 Plus-klasse bewees Toon Rosendaal van TR Motorsport dat zijn team ook in andere kampioenschappen tot de topteams behoort. Zijn rijders waren zaterdag in Eindhoven goed voor de eerste en tweede plaats in de prestigieuze Shifter-klasse tijdens de eerste ronde van het Kart4Fun-kampioenschap.

TR Motorsport

“Ik ben best tevreden. Eén en twee, dat is heel goed, denk ik”, was de logische reactie van Toon na afloop. Max van Dam won het dagklassement en zijn teamgenoot Gert van den Brink werd knap tweede. “We wisten wel dat we snel zouden zijn. Maar je bent afhankelijk van hoe het loopt, er zijn altijd crashes links en rechts. Het kan ook fout gaan.”

Fout ging het dus niet. Want de Maranello-kart was zoals altijd tiptop in orde en zijn rijders stonden zeer gemotiveerd aan de start. Het Kart4Fun-kampioenschap is voor hen een ideale uitlaatklep en bovendien een fantastische mogelijkheid om ondanks een druk bestaan toch te kunnen racen.

“Dit kampioenschap is interessant voor de jongens omdat ze met hun werk zitten”, aldus Toon. “Ze hoeven hier niet op vrijdag te rijden, zoals in het NK, maar alleen op zaterdag. Als je vrijdag niet traint tijdens een NK-weekend, dan ben je eigenlijk kansloos op zaterdag. En bij Kart4Fun rijden toch zo’n honderd man. Dit soort wedstrijden is goed voor het enthousiasme van mijn rijders. Er is ook wat minder stress, geen gekkigheid. Er staat een iets andere spanning op dan in het NK.”

Overigens bewijst Toon dat zijn team TR Motorsport ook in het NK één van de topteams is. Zijn rijder Martien Peeters is goed voor een top drie in de KZ Plus zo bewees Peeters met de Maranello kart. Ook tijdens de komende ronden van het NK verwacht Toon een hoop van zijn rijder. “Martien gaat elke race beter. Daarvan mogen we op de lange termijn wel iets verwachten. Daar hebben we ook zorgvuldig voor gezorgd. We hebben het mooi opgebouwd.”

Toon verwacht met zijn rijders dan ook goed voor de dag te kunnen komen op de wedstrijden. “Behalve van Martien denk ik dat Ser Wouters in de Micromax-klasse ook heel sterk gaat zijn. Ten opzichte van de poleposition van vorig jaar in Eindhoven rijdt hij nu gewoon zestiende seconde harder. Dat is voor de Micromax echt veel. Maar het moet wel allemaal kloppen. Je kunt vandaag snel zijn, maar dat doet er niet toe. Je moet snel zijn in de wedstrijd.”

TR Motorsport op eerste startrij

Toon, die met zijn team zowel wedstrijdrijders als hobbyrijders ondersteunt, heeft in de afgelopen jaren een mooie equipe opgebouwd met een uitstekende naam. Op dit moment begeleidt hij maar liefst twintig rijders, van wie er zaterdag vijf aan Kart4Fun meededen. Hoewel hij blij was met de uitstekende prestaties van zijn rijders in Eindhoven vond Toon het jammer dat Shirley Schomaker misschien niet had gekregen waar ze ‘recht’ op had. “Shirley zat er echt goed bij. Ze had zelfs de snelste tijd, reed harder dan de poleposition bij het NK op deze baan bij de KZ Plus. Helaas ging de start net niet goed, maar het komt wel goed. De indicaties daarvoor zijn er.”

Toon toonde zich vol goede moed over de komende races. “We gaan hard werken en we zien dan wel waar we staan. Je kunt niet meer doen dan hard werken. Ik moet ervoor zorgen dat de motoren en de chassis’ voor elkaar zijn. En dan moeten de rijders het doen. Als alles dan op zijn plek valt, dan rijden ze van voren.”

Wil je eens testen in een 125cc schakelkart? Kijk eens op de website van TR Motorsport of ga naar de facebookpagina van TR Motorsport!

Contact gegevens Toon Rosendaal: 06 - 21 61 39 03
Emailadres: toon@tr-motorsport.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS