Karting • GK4 Kartseries

TILLOTSON T4 Series Netherlands: officieel KNAF NK van start op Karting des Fagnes in Mariembourg, België

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 februari 2020 00:35 • Print artikel

Van 29 februari tot en met 1 maart wordt op het kartcircuit Karting des Fagnes naast de tweetakt klassen van de IAME X30, ook de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap karting gehouden voor de nieuwe klasse: TILLOTSON T4 SERIES NETHERLANDS. "Eindelijk, het seizoen gaat beginnen", zo meldt de organisatie achter de nieuwe klasse. "We gaan van start met een splinternieuw officieel KNAF Nederlands kampioenschap 4-takt racing, TILLOTSON T4 SERIES NETHERLANDS – TILLOTSON FREE. TILLOTSON T4 biedt u datgene wat 4-takt racing in zich heeft. We hebben u een prachtige kalender met zes races mogen presenteren. Karting des Fagnes Mariembourg, één van de mooiste Europese banen, is de passende arena voor de ouverture van de nieuwe standaard in 4-takt racing. We hebben er enorm veel zin in om het startsein te kunnen geven voor een veelbelovend seizoen."

TILLOTSON T4 Series Netherlands: officieel KNAF Nederlands kampioenschap 4-takt racing

Alle informatie - zoals reglementen, vademecum, inschrijfformulier, tijdschema, banden en verplicht tankstation - wordt voor u geplaatst als downloads op onze sites www.t4nl.nl en (nu nog in de aanloopfase) www.gk4kartseries.com. Leest u deze informatie aub goed door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

De kampioenschappen
1. TILLOTSON T4 SERIES NETHERLANDS (T4 Monokart)
2. TILLOTSON FREE (vrij chassis met TILLOTSON motor)

Vrije Trainingen Mariembourg
1. Algemeen: de openingstijden van de baan treft u op de internetpage van Karting des Fagnes Mariembourg, de link: www.kartingdesfagnes.com.
2. Het circuit is op woensdag 26 en vrijdag 28 februari geopend voor trainingen (dagelijkse baanprijzen door Mariembourg die niet bij het inschrijfgeld zijn inbegrepen).
3. Op donderdag 27 februari is het circuit gesloten voor trainingen.

Huurmotoren
Voor geïnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie t4@pdbkart.nl.

Banden
1. Banden, zowel slick als regen, worden uitsluitend op bestelling geleverd door PDB Vlaardingen, pdbkart@pdbkart.nl.
2. Er mag niet met eigen banden worden gereden.
3. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw erkende TILLOTSON T4 dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op onze internetsites.
Informatie algemeen
1. Inschrijving/administratieve controle: vrijdag 17.00-19.30 uur, zaterdag 08.00-11.00 uur.
2. Vergeet u aub niet om uw VOUCHER, het bewijs van reservering mee te nemen.
3. Vergeet u aub niet om uw rijderslicentie/ouder-kind licentie mee te nemen.
4. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2020; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
5. Het Gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
6. Transponders zijn te huur via de organisatie (€ 25,00 per weekeinde). Aan te vragen via de link http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
7. De aankondigingen worden ook gepubliceerd op www.racexpress.nl, www.kartnieuws.nl en www.kartlife.nl.
8. Briefing.
a. Bijwonen van de briefing is verplicht voor alle rijders.
10. Gebruik gemotoriseerde voertuigen zoals steps, scooters, bromfietsen in de paddock: we ontvangen tijdens de raceweekeinden veel klachten over het gebruik van deze voertuigen in de paddock. Het verzoek is om deze voertuigen thuis te laten. Let u op, dit wordt strafbaar gesteld in het Wedstrijd Reglement.

Reservering races
U kunt voor de races reserveren via de volgende link: https://www.gk4kartseries.com/inschrijven/

Contactpersoon
Onze wedstrijdsecretaris, Mevr. Lidia Filius, is in het raceweekeinde uw contactpersoon richting organisatie en wedstrijdleiding. Lidia zal uw vragen en opmerkingen inventariseren en zo nodig terugkoppelen.

Advies tankstation
Het verplicht tankstation is Total, Route Charlemagne nr 33, 5660 Couvin. Bewaart u aub uw tankbon. Deze moet u op verzoek organisatie tonen.

Paddock, stroom, camping
1. Afname stroom paddock voor het weekeindeis verplicht. Kosten € 20,00 voor het weekeinde, te voldoen a contant bij de administratieve controle.
2. Vanaf woensdag 26 februari kunt u uw tent(en) opzetten in de paddock.
3. Er wordt op de camping in stroom voorzien, te betalen direct aan de baan in de shop.
4. Bij aankomst op het circuit is het noodzakelijk om de paddock verantwoordelijke te contacteren voordat u uw tenten opbouwt; Ben de Feyter (0032479803159). Dit om de goede werking in de paddock niet te verstoren.
5. Er mag niet in de paddock worden overnacht.
6. Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden.

Warmdraaien motoren
Er mogen GEEN motoren worden warmgedraaid. Het is toegestaan om de motor te starten, maar deze moet dan ook meteen weer worden uitgezet. Let u op, dit wordt strafbaar gesteld in het Wedstrijd Reglement.

Legenda
Karting des Fagnes
Rue du Karting (Parc Industriel) 13
B-5660 Mariembourg, België
Internet www.kartingdesfagnes.com
Email info@kartingdesfagnes.com
Tel 0032(60)312670

TILLOTSON T4 Series Netherlands


DE NIEUWE T4 IN NEDERLAND
De nieuwe mono-kart met krachtige T4 viertakt motor van de bekende Ierse fabrikant TILLOTSON zijn speciaal ontwikkeld om - tegen lage onderhoudskosten - betrouwbaar en maximaal te kunnen racen. De complete racekart inclusief motor weegt 68 kg, waarvan de motor slechts 11,5 kg op de weegschaal brengt. De 225 cc T4 viertakt motor is goed voor 15 PK en een top van meer dan 100 km/uur.

De TILLOTSON T4 heeft een sterke, snelle en onderhoudsvriendelijke 225cc 4-takt motor gebouwd, die booming is vanwege de lage kosten en maximale prestaties.

De nieuwe officiële Nederlandse kampioenschappen in de 4-takt worden in 2020 geïntroduceerd onder auspiciën van de KNAF:

Tillotson T4 Series Netherlands Monoklasse, waarin wordt gereden met de TILLOTSON T4 KART;
Tillotson T4 Series Netherlands Free, opengesteld voor deelname met vrije chassis met Tillotson T4 motor.

Met extra Subklassement MASTERS voor beide klassen voor rijders met leeftijd van 30 jaar en ouder.

De T4 series zijn in verschillende landencompetities al een groot succes. In Nederland bestaat de kalender onder andere uit zes events, die worden verreden op de betere outdoorbanen in Nederland en België; vier tweedaagse events op Mariembourg, Eindhoven, Venray en Genk en twee ééndaagse events op Strijen.

"Iedereen kan racen" is dan ook het juiste motto. Wil je ook eens testen of wil je racen met de TILLOTSON T4, ga dan voor meer info naar www.gk4kartseries.com of www.t4nl.nl.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS