Autosport NL • TDC

TDC-rijders blij met Spa: "Zelfs met een dieseltje is Eau Rouge gaaf"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 oktober 2011 14:50 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Na diverse keren op Circuit Park Zandvoort te hebben geracet, keken de coureurs uit de Toerwagen Diesel Cup reikhalzend uit naar de twee wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps. De legendarische F1-pista staat bekend om onder meer de uitdagende bochten en verraderlijke weersomstandigheden. Met één droge en één natte race waren alle ingrediënten aanwezig voor een spektakel.

“Deze baan is onwijs gaaf, ook om met een dieseltje te rijden. Vooral Eau Rouge is geweldig, want dat is toch wel de bocht der bochten”, vond Marcel Roeleveld, die beide overwinningen voor zich opeiste. Want niet alleen op een droge baan kwam hij met de Volvo C30 D5 goed uit de verf, maar ook in de regen hield Roeleveld zijn wagen uitstekend onder controle. “In de regen heb ik ‘m wel een beetje geknepen, hoor.”

Liesette Braams zag dit TDC-seizoen voor het eerst haar zoon Max vanuit haar cockpit voorbijkomen. Haar eerste indruk van het circuit zal ze niet snel vergeten. “In de training waren we aan het zoeken naar de juiste wagenafstelling, dus het ging nog niet helemaal lekker toen Max voorbij kwam en gekscherend mopperde dat ik eens door moest rijden”, zei Braams. “Vervolgens draaide hij twee pirouettes en tegelijkertijd crashte achter mij een Saker uit de DNRT-klasse. Ik wist niet wat me overkwam.” Braams genoot zichtbaar van het Belgische circuit. “Vooral Eau Rouge geweldig. Dat is echt een enorm gave bocht om doorheen te rijden.”

Henry Zumbrink kreeg het circuit snel onder controle. “Het is een prachtige baan om op te racen en iedere ronde ging ik steeds sneller. De tijden in de regen waren in de trainingen nog niet zo goed, want dan heb je natuurlijk erg weinig grip. Dus geef mij het liefst een opdrogende baan. Dan ben ik op m’n best”, aldus Zumbrink. Hij kwam met de BMW 123d steeds beter in zijn ritme en eindigde in de eerste wedstrijd samen met teamgenoot Ferdinand Kool op het podium. Tijdens de regenrace bracht hij de auto in zesde stelling over de finish.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS