DTM

TCR Europe Series start in 2022 bij drie evenementen op het DTM-platform

Uitgegeven door Peter Vader • 2 februari 2022 13:02 • Print artikel

MüNCHEN - De TCR Europe Series, een raceserie met bijna-productie toerwagens van vijf verschillende merken, zal een gastoptreden doen bij de DTM tijdens drie raceweekenden in het seizoen 2022: tijdens de seizoensopener op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão in Portugal (29 april tot 1 mei), op de Norisring, het stratencircuit in Neurenberg (1 tot 3 juli) en op de historische Nürburgring (26 tot 28 augustus). Met de DTM als topklasse, zijn de talentenfabriek DTM Trophy en de DTM Classic de drie hoofdonderdelen van de DTM-evenementen van het seizoen 2022. Als serieorganisatie streeft de ITR er altijd naar om de weekenden nog aantrekkelijker te maken voor de fans door andere raceseries te integreren. In dit kader is de samenwerking die de DTM-organisatie ITR en de TCR Europe Series nu zijn aangegaan een belangrijke stap.

TCR Europe bij DTM 2022 met Audi_Cupra_Honda_Hyundai_en_Peugeot

Close racing
"We zijn erg blij om de TCR Europe Series te verwelkomen op drie van onze evenementen dit jaar en we hopen echt dat dit het begin is van een samenwerking die de komende jaren kan worden uitgebreid", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR. "Close racing op hoog niveau en met een grote verscheidenheid aan merken: dat is waar DTM-fans van houden en dat is precies wat de TCR Europe Series biedt. Daarom past de samenwerking tussen de DTM en de TCR Europe Series heel goed."

Twee dozijn auto's van vijf merken
De TCR Europe Series begint in 2022 aan zijn zevende seizoen. In de serie gelden de bekende, wereldwijde TCR-voorschriften, die gebaseerd zijn op bijna-serie toerwagens met voorwielaandrijving en tweeliter turbomotoren. Vorig jaar stonden er ruim twee dozijn auto's van maar liefst vijf verschillende merken (Audi, Cupra, Honda, Hyundai en Peugeot) op de grid. Voor het seizoen 2022 wordt een vergelijkbaar startveld verwacht.

TCR Europe Tom Coronel

Première op Dutzendteich: Norisring eerste stratencircuit voor de TCR Europe Series
"We zijn verheugd om dit seizoen voor drie evenementen met de DTM samen te werken", zegt Paulo Ferreira, promotor van de TCR Europe Series. "De wereldwijde reputatie van de DTM en de populariteit van de evenementen spreken voor zich. Deel uitmaken van drie DTM-weekenden maakt onze serie nog aantrekkelijker voor teams, coureurs en partners. Ik ben vooral blij met de seizoensopener in Portimão. Niet alleen omdat ik zelf uit Portugal kom, maar ook omdat de Portugese Motorsport Federatie (FPAK) onze verantwoordelijke nationale sportautoriteit is. De Nürburgring is ook een prachtig circuit, terwijl de Norisring een indrukwekkende geschiedenis heeft die meer dan 75 jaar teruggaat in de autosport en bijna 40 jaar in de DTM. Het is het eerste stratencircuit waarop de TCR Europe Series racet. We kijken erg uit naar dit evenement, dat altijd grote menigten trekt."

Tickets voor de DTM-weekenden in Portimão, op de Norisring en op de Nürburgring, waar de TCR Europe Series deel uitmaken van het programma, evenals voor de vijf andere evenementen van het DTM-seizoen 2022, zijn verkrijgbaar in de DTM-ticketshop (tickets.dtm.com) en via de DTM-tickethotline (01806 991166).

TCR Europe combi met DTM in 2022

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS