DTM

T3 Motorsport brengt twee Audi's naar de grid in de DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 28 januari 2022 15:01 • Print artikel

MüNCHEN/DRESDEN - T3 Motorsport neemt in het seizoen 2022 met twee Audi R8 LMS deel aan de DTM Trophy. Het team uit Dresden breidt zo zijn inzet voor het DTM-platform verder uit. De 20-jarige Amerikaan John Paul Southern Jr. is al bevestigd als eerste coureur. De talentenfabriek van de DTM Trophy, die wordt verreden met bijna-productie GT-sportwagens, start het nieuwe seizoen van 20 tot en met 22 mei op de DEKRA Lausitzring Turn 1, die in totaal zeven raceweekenden omvat.T3-Motorsport-start-met-twee-Audis-in-de-DTM-Trophy-2022Met de Belg Esteban Muth en de Brit Esmee Hawkey deed T3 Motorsport in 2021 mee aan de DTM. Bij een gaststart van Lamborghini-fabrieksrijder Mirko Bortolotti (ITA) in Assen (NLD) behaalde het team een podiumplaats. T3 deed zijn eerste ervaring op in de DTM Trophy bij de gaststart van de Duitse Formule 2-coureur Lirim Zendeli op de Nürburgring in augustus.

"De DTM Trophy is de ideale serie voor de ontwikkeling naar GT3-racen, omdat de coureurs en teammedewerkers zich verplaatsen in de buurt van hun eigen doel, de DTM. Daarbij leren ze omgaan met de eisen van een professional en begrijpen ze veel processen beter", is T3-teambaas Jens Feucht ervan overtuigd. Hij verwijst ook naar de synergie-effecten op het DTM-platform: "Als we toch van dinsdag of woensdag tot en met zondag op een circuit zitten, is het mogelijk om met weinig personeel en logistiek mee te doen aan de DTM Trophy. Daardoor zetten we de middelen van ons team efficiënter in, wat ook terug te zien is in de kosten."

John Paul Southern Jr. uit Bradenton in de Amerikaanse staat Florida startte in 2021 al in de Audi van T3 Motorsport en behaalde een tiende plaats overall en een pole position in de ADAC GT4 Duitsland. Daarnaast maakt de 20-jarige, die in 2014 begon met karten, ook deel uit van het T3 Motorsport North America-programma. "Ik ben erg blij om terug te keren naar T3 Motorsport voor een seizoen in de DTM Trophy. Als team doen we geweldige dingen samen en het is tot nu toe erg leuk geweest. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen", aldus Southern Junior. "We besteden dit seizoen veel middelen om de beste prestaties van de Audi R8 LMS te garanderen. Ons doel is om het kampioenschap te winnen en ik denk dat we dat kunnen doen." Jens Feucht vult aan: "In de afgelopen twee jaar hebben we met polepositions en podiumfinishes bewezen dat we zeer succesvol zijn met de bijna-productie Audi R8 LMS. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit ook in de DTM Trophy kunnen laten zien."

Martin Tomczyk, Production Manager van de DTM Trophy: "Het is zeer verheugend dat T3 Motorsport ook de toegevoegde waarde en synergieën van het DTM-platform erkent en gebruikt en vertrouwt op onze talentenbasis om jong talent te promoten. Met een jonge Amerikaanse coureur en Audi brengt T3 nog meer diversiteit in de DTM Trophy en maakt het nog internationaler."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS