Karting • GK4 Kartseries

Sverre Ubben toont talent en veerkracht in GK4 Kart Series: knap derde, ondanks tegenslag

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 november 2021 20:32 • Print artikel

MARIEMBOURG – Het was dat Sverre Ubben en zijn team gegokt hadden op het verkeerde tandwiel, anders had de twaalfjarige rijder uit Meeuwen misschien de race kunnen winnen. Nu werd hij derde tijdens de finale van de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. En dat was natuurlijk nog steeds een alleszins mooi resultaat. De talentvolle piloot uit Belgisch Limburg, uitkomend voor het topteam van TK Racing, had zo weer volop punten gepakt voor het kampioenschap in de Junioren nationaal-klasse.

Sverre Ubben

“Ik ben niet teleurgesteld, maar ik had er meer van verwacht”, sprak Sverre direct na afloop van de kletsnatte finale op het circuit van Mariembourg. “Ik ben zeker tevreden met de derde plek, maar ik had wel verwacht te kunnen winnen. We hadden het hele weekend de snelheid ervoor, maar we hadden de verkeerde keuze gemaakt met het tandwiel.”

Nu ja, uiteindelijk waren het toch weer goed veel punten die hij pakte. Sverre was in de twee races voor de finale nog naar de derde en de vierde plaats gedenderd. “Ik sta nu tweede in het kampioenschap”, wist hij. “Eerste worden gaat niet meer. Daarvoor is de voorsprong van de kampioenschapsleider te groot.”

Dat hij goede zaken zou doen op de Zuid-Belgische piste bleek al vroeg in het weekeinde, dat alleszins goed begon. In de trainingen was de jonge piloot, die pas één jaar kart, direct snel. Die snelheid toonde hij vervolgens ook in de kwalificatie op zondagochtend.

“Ik had een goede kwalificatie met de derde tijd. Wel zaten we een beetje vast in het verkeer. Dat was jammer. Anders denk ik dat we wel pole hadden kunnen pakken.” In ieder geval wist Sverre dat hij de snelheid had om voorin te kunnen meedoen tijdens de eerste manche. Helaas deed het noodlot ook mee.

Sverre Ubben

“Ik wou vertrekken voor de warm-up-ronde voor de start van de race, maar de kabel was van de batterij gegaan, dus die moesten we er terug in steken. Daardoor verloor ik heel veel tijd en viel ik terug naar de laatste plaats. In de opwarmronde moest ik daarom iedereen terug inhalen. Ik kon zo gelukkig nog vier plaatsen pakken. En toen moest ik dus terugrijden van de vier-na-laatste plaats.”

Daarna gaf Sverre een weergaloze inhaalshow ten beste. De talentvolle Belg haalde de ene na de andere rijder in en zijn opmars stokte pas op een razendknappe derde plaats.” Helaas was het nog niet gedaan met de pech, want tijdens de tweede manche had hij te maken met een kapotte starter. Zo moest hij weer van de laatste plaats aan zijn race beginnen. “Gelukkig ben ik toch nog vierde kunnen worden”, zei Sverre.

En toen kwam de finale. Daarin had hij gelukkig niet te maken met mechanische pech. Wel dus met een verkeerde keuze voor wat betreft het tandwiel. Sverre: “Ik had een goede start, maar door die verkeerde keuze was de kart van onderuit slecht. Eerst reed ik een tijd op de tweede plaats en ben ik uiteindelijk gezakt naar de derde plaats.”

Hoe hij het verklaarde dat hij ondanks al die tegenslag toch nog een podiumplaats in de wacht heeft gesleept? “Ik kan wel goed vooruit in de regen. In het begin dat ik reed, had ik altijd regen. Ik begon vorig jaar in de winter met karten. Heel veel verbazing dat het zo goed gaat.”

Sverre bedankt zijn ouders, Team TK Racing, Kurt Timmermans en zijn sponsor SEM Construct Ramen en Deuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS