Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

'Supercars verbiedt trucje van Max Verstappen in online pitstraat'

Uitgegeven door Bart • 30 april 2020 12:44 • Print artikel

Max Verstappen deed twee weken geleden mee met het Esports kampioenschap van de Australische Supercars. Dat deed de 22-jarige Red Bull-coureur verdienstelijk met een tweede plaats, maar naar nu blijkt gebruikte hij ook een trucje. Verstappen zette tijdens zijn pitstop de pit lane limiter uit en kon zo net iets harder door de pitstraat rijden.

Max Verstappen


Motorsport meldt nu dat de organisatie de hack uit het spel gaat verwijderen. Het trucje kwam woensdagavond aan het licht tijdens een race uit hetzelfde kampioenschap. Scott McLaughlin kreeg van zijn engineer te horen 'use his trick' en doelde daarmee op het trucje van Verstappen. McLaughlin ging achter Mark Winterbottom de pits in, maar kwam voor zijn concurrent terug de baan op.

Verstappen wist twee weken geleden op gelijke wijze teamgenoot Shane van Gisbergen te verschalken en 2 seconden uit te lopen op McLaughlin. In de eerste race gooide Verstappen het op een akkoordje met Van Gisbergen en gaf de leidende positie weer terug, maar door de actie wist hij McLaughlin wel voor te blijven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS