Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

SuperCharge: nieuwe raceklasse met elektrische SUV's

Uitgegeven door Bart • 29 oktober 2020 17:00 • Print artikel

Naast de Formule E komt er in 2022 een nieuwe elektrische raceklasse bij: SuperCharge. In deze spectaculaire klasse wordt gereden met elektrische SUV's. De auto's zijn gebaseerd op wegauto's en beschikken over 500 kW/681 elektrische pk's en bereiken de 100 km/uur in circa 2,5 seconden.

SuperCharge


De elektrische SUV's strijden tegen elkaar op korte circuits van ongeveer 1 kilometer. Deze circuits bevatten onder meer een 2,5 meter hoge schans, een waterbak en een 'superloop'. Dat is een snellere weg die de coureurs één keer per race mogen gebruiken. Per evenement worden 15 korte races van maximaal zes ronden gehouden. Het maximaal aantal auto's is 16 per race.

Oprichter en bedenker van de klasse is Rob Armstrong, voormalig medewerker van de F1-teams van Jaguar en Stewart. "Alejandro Agag en Jean Todt hebben al fantastisch werk geleverd voor de elektrische motorsport. Veel landen en steden hebben al plannen om verbrandingsmotoren te verbieden. Wij denken dat het slechts een kwestie van tijd is voor meer elektrische raceklassen. De timing voor SuperCharge is ideaal en er is zeker ruimte voor een elektrische raceklasse voor straatauto's."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS