Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Super speciale Indy 500 voor het vrouwenteam van Paretta Autosport: "De dames hebben het geweldig gedaan"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 2 juni 2021 08:50 • Print artikel

Voor de eerste keer in de historie van de Indianapolis 500 heeft een team, wat voornamelijk uit vrouwen bestaat deelgenomen aan het spektakel op de Brickyard. Paretta Autosport, met als teamchef Beth Paretta, maakte gebruik van het nieuwe programma van Indycar om meer vrouwen te laten deelnemen.

Simona de Silvestro

De Zwitserse Simona de Silvestro reed voor de zesde keer de Indy500 en moest helaas de wagen in de pits parkeren met remproblemen, waardoor ze dwars ging in de pitlane, 30 ronden voor het einde.

Paretta Autosport Simona de Silvestro

Met 135.000 fans die voor het eerst sinds het begin van de pandemie aanwezig waren, waren alle ogen gericht op de pitcrew van Paretta Autosport toen vier vrouwen - Madison Conrad, Caitlyn Brown, Amanda Frayer en Mallorie Muller "over de muur" gingen, een primeur voor INDYCAR, terwijl aero-engineer Lauren Sullivan en junior data-engineer Chelsea Pechenino de gegevens en de prestaties op het circuit vanuit de pitbox in de gaten hielden. Sara Durant was de bandenspecialist van het team en Ayla Agren, de Formule W-racer, was de Turn 3 spotter. Alle belangrijke posities zijn bezet door vrouwen, in totaal ongeveer 70% van het teampersoneel.

Paretta Autosport

“Het was echt gaaf om iedereen op de baan te zien, zoveel fans. Het was super speciaal. We gingen naar buiten en ik denk dat we behoorlijk snel waren, vooral aan het einde. Hulde aan iedereen die er zoveel werk in heeft gestoken. Helaas waren de remmen een beetje op en kon ik het daar bij het binnenkomen niet echt redden. Misschien had ik iets anders kunnen doen, maar het is behoorlijk teleurstellend om de dag zo te eindigen. De hele maand heeft iedereen zo geweldig werk geleverd, en we zijn trots op de inspanning. Het was echt goed om weer in een IndyCar te zitten en ik hoop op meer", zei Simona de Silvestro na afloop.

Paretta Autosport

"De nr. 16 Paretta Autosport Rocket Pro TPO Chevy was snel, goed uitgebalanceerd. Simona had een geweldige start van de dag en helaas hadden we remproblemen en ging ze dwars in de pitlane. Sommige andere coureurs hadden hetzelfde probleem, maar dit is racen. We hebben een geweldig eerste uitje gehad. De dames van de crew hebben het geweldig gedaan. De pitstops waren vrij vlot. We hebben op sommige plaatsen wat verbetering nodig en er is nog wat werk aan onze consistentie, maar over het algemeen is het goed werk. Ik wil iedereen bij Team Penske bedanken voor de technische ondersteuning. Ik kan niet wachten om weer op de baan en bij dit team te staan", zei Beth Paretta.

Paretta Autosport overweegt om aan nog meer races deel te nemen, maar er zijn nog geen aankondigingen of bevestigingen gedaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS