Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Suleiman Zanfari tekent bij MP Motorsport voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2021 15:20

De veelbelovende Marokkaanse coureur Suleiman Zanfari heeft bij MP Motorsport getekend voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2021. De tiener begint samen met het Nederlandse team aan zijn tweede seizoen in de Spaanse opstapklasse.

Suleiman Zanfari tekent bij MP Motorsport voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap

De nog maar 15-jarige Zanfari maakte vorig jaar in de Spaanse Formule 4 zijn monopostodebuut. Daarbij behaalde hij verschillende toptienklasseringen en een beste startpositie van derde op de grid. Nu hij deel gaat uitmaken van het team dat vier van de laatste vijf Spaanse F4-titels heeft veroverd, hoopt de jonge Marokkaan zich aan te voegen bij de racewinnaars in dit felbestreden juniorkampioenschap.

"Om vooruitgang te kunnen boeken, moet ik bij een ervaren team zitten dat competitieve auto’s op de baan kan brengen voor een hele groep talentvolle coureurs", zei Zanfari. "Na een jaar van verkenning heb ik ervaren teamgenoten nodig om te kunnen klimmen in het klassement. Ik ben daarom blij dat ik voor 2021 een plek heb gevonden bij MP Motorsport. Ik heb het volste vertrouwen dat dit team mijn beginnende carrière in het formuleracen goed kan ondersteunen. Het feit dat MP ook in de F3 en F2 goed voor de dag komt, is een feit dat je daarbij niet kunt onderschatten."

Suleiman Zanfari tekent bij MP Motorsport voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap

"Ik heet Suleiman graag welkom in ons team", zei MP Motorsport's teamleider Sander Dorsman. "Toen hij in 2020 tegen ons racete, liet hij al veelbelovende dingen zien. In 2021 gaan we proberen om die belofte te verzilveren. Ik ben ervan overtuigd dat hij sterk zal presteren in de zeven ronden van het kampioenschap. Binnenkort hopen we de teamgenoten van Suleiman aan te kondigen."

Zanfari stapte in 2020 over naar de monoposto’s, na een succesvolle kartcarrière die werd bekroond met de titel in het Zweedse OK Junior-kampioenschap van 2019. Ook behaalde hij diverse podiums en topvijfklasseringen in zowel het FIA-wereldkampioenschap karting van 2019 als in de WSK Euro Series van 2019 voor OK Junior-karts. Zanfari's eerdere autosportervaring omvat eveneens een uitstapje in het Michelin Ginetta Junior-kampioenschap van 2019.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS