Formule 1

Succesvolle oud F1-teambaas over Max Verstappen: "Hij is nu gerijpt tot een exceptionele coureur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 10:20 • Print artikel

Volledig onverwacht won Max Verstappen met Red Bull de tweede race op Silverstone. De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, genoot van de Nederlander. De Brit ziet gelijkenissen met Michael Schumacher in zijn beste dagen.

Ma Verstappen winnaar 70th edition GP Silverstone

“Max was simpelweg sensationeel in Silverstone”, schrijft Ross Brawn in zijn column. “Hij herinnert mij op vele manieren aan Michael Schumacher. Wanneer je luistert naar zijn radio, dan heeft hij duidelijk nog de nodige capaciteit over. De limiet van de auto, is niet de limiet van Max Verstappen. Hij is in staat om de subtiliteiten van de auto aan te voelen en daarop perfect te reageren. Ik herinner Max in zijn vroege dagen in de Formule 1, waar zijn snelheid toen al duidelijk was. Hij is nu volwassen geworden en gerijpt tot een exceptionele coureur.”

“Ik geniet van zijn boardradio, vooral toen hij zei dat hij niet wilde ‘rijden als een omaatje’, toen het team hem vroeg om zijn banden te managen. Het toont enorm vertrouwen en een relatie met het team, die erg sterk is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS