Formule 1

Succesvolle Daniel Ricciardo: "Het was een eenzame maar gelukkige derde plaats voor de start van morgen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 12 september 2021 10:28 • Print artikel

Het McLaren F1 Team start vanaf de tweede en derde plaats bij de Italiaanse Grand Prix, na een magische sprintkwalificatie voor Daniel Ricciardo en Lando Norris. Daniel Ricciardo start de Italiaanse Grand Prix vanaf de eerste rij, naast voormalig teamgenoot Max Verstappen, nadat hij als derde eindigde in de tweede kwalificatie, de ‘sprintkwalificatie’. Ricciardo, die als vijfde aan de sprint op het Autodromo Nazionale di Monza begon, maakte een perfecte start en wist zich bij de eerste bocht meteen naar de derde plaats te tillen. Ricciardo had het geluk om zonder lekke band door de eerste bocht te komen, de voorvleugel van Pierre Gasly maakte contact met de achterkant van Ricciardo, wat leidde tot een onmiddellijke uitvalbeurt voor de Scuderia AlphaTauri Honda-coureur.

McLaren_at_Monza_Ricciardo_P3

Punten scoren
Vanaf dat moment was het een cruise voor Ricciardo, die een tweede startplaats erft voor de race van zondag. Sprintwinnaar Valtteri Bottas start als laatste na het nemen van een motorstraf. Ricciardo is erg blij om weer vooraan te staan en is klaar om de prestatie van zaterdag om te zetten in een flink aantal punten op zondag, aldus een bericht van thecheckeredflag.

Weer vooraan staan
“Het is ècht leuk om weer vooraan te zijn. We hadden een goede start, dat was belangrijk, maar ik wist dat we het konden. Onze starts zijn het hele jaar geweldig geweest, dus we hadden het potentieel. Ik probeerde Max (Verstappen, red.) in bocht één te voorbij te steken. Ik had een heel goede run, ik kon vrij laat remmen, maar hij had ook een behoorlijke run in de bocht, dus ik probeerde aan de buitenkant te blijven hangen. Toen zag ik dat ik helaas bijna geen ruimte meer had, dus moest ik mijn inhaalpoging staken.

"Het komt nu wel!"
Over het verdere verloop van Sprint-kwalificatie zei de goedlachse Australiër: "Ik denk dat ik daarna van achteren werd geraakt. Dat is slechts één van die situaties, maar het spijt me natuurlijk voor Pierre (Gasly, red.) Het was leuk om een paar posities te winnen, en toen kwamen we in een ritme. Ik had niet het tempo om Valtteri (Bottas, red.) en Max bij te houden, maar ik reed tenminste wèl weg van de anderen. Het was een eenzame - maar gelukkige - derde plaats op de eerste rij bij de start voor morgen. Het is nog niet klaar, maar het komt nu wel.”

Daniel_Ricciardo_cockpit_blij_met_P3_McLaren_at_Monza

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS