Dakar

Succes voor Martin van den Brink en Lisette Bakker in Tunesië: "Fijn om op snelheid te rijden"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 19 november 2021 22:31

Martin van den Brink is winnaar geworden van de Tunisia Desert Challenge. De Harskamper kwam in actie in een CAN-AM SSV (Buggy). Martin van den Brink en navigatrice Lisette Bakker wonnen niet alleen in de categorie SSV, maar het team van Mammoet Rallysport werd ook overall winnaar van de rally, die acht etappes telde.

Martin van den Brink wint Tunisia Desert Challenge

Afgelopen weekend finishten de deelnemers in Monastir. Aan de rand van de Middellandse Zee mocht Van den Brink zich laten huldigen als sterkste van alle deelnemers.

De rallyrijder bleek in de Noord-Afrikaanse woestijn sneller dan alle motorrijders, autocoureurs en deelnemers in de trucks. De snelste motorrijder was Mario Patrao (KTM)), in de categorie auto’s en buggies was Ronald Schoolderman in de Toyota de snelste en bij de trucks ging de winst naar Eimbert Timmermans (Mercedes). Niemand van deze klasse winnaars was echter sneller dan het koppel Van den Brink / Bakker. Zij deden 30 uur, 3 minuten en 2 seconden over de ruim 2000 wedstrijdkilometers. In de SSV-klasse bedroeg de voorsprong op nummer twee bijna twee uur. Opmerkelijk is dat Martin en Lisette slechts één van de acht etappes wisten te winnen. In de vijfde etappe zorgde Martin van den Brink echter wel voor belangrijke schifting in het klassement. In de zwaarste etappe van de rally speelden de duinen en zandpaden een hoofdrol. Het duo van Mammoet Rallysport voelde zich als een vis in het water en reed de concurrentie op grote achterstand. De nummer eindigde op ruim een half uur. De derde en vierde in de etappe noteerden bijna een uur achterstand. Daarmee werd de basis gelegd voor de uiteindelijke zege. Martin en Lisette namen geen grote risico’s en stuurden de CAN-AM zonder grote problemen over de resterende proeven. De winst in de SSV-klasse en de totaal zege waren daarmee een feit.

'Uitstekend genavigeerd'
De 51-jarige teameigenaar van Mammoet Rallysport kijkt met genoegen terug op het avontuur in Tunesië. "Ik ben heel blij met de overwinning. Het team van QFF had alles perfect geregeld en zorgde voor de technische ondersteuning. De samenwerking met Lisette Bakker was ook perfect. Ze heeft uitstekend genavigeerd en dat is terug te zien in de resultaten,’’ aldus Martin van den Brink over het werk van de 40-jarige navigatrice uit Olst.

Voor Van den Brink stond de rally tevens in het teken van het grotere doel. ,,Het was een prima voorbereiding voor de Dakar Rally. Het is fijn om een rally op snelheid te rijden. Bovendien heb ik in Tunesië het gevoel met het rijden in de duinen weer kunnen opschroeven en weer meer ervaring gekregen met navigeren.''

De Harskamper rijdt in januari de Dakar Rally voor het Mammoet Team De Rooy Iveco. Martin komt in een oranje gekleurde Iveco Powerstar aan de start in Saoedi-Arabië. Daarnaast vormen Janus van Kasteren, Hans Stacey en Mitchel van den Brink het Petronas Team De Rooy Iveco. Zij rijden in de vertrouwde groene Petronas kleuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS